Slobodan Vasković sinoć objavio imena ubica i nalogodavca Davida Dragičevića

David Dragičević namamljen je iza Metalske škole, gdje je napadnut od petnaestak nasilnika, među kojima su bili i neki od pripadnika obezbjeđenja poznatijih banjalučkih lokala.

AUTOR: Redakcija
OBJAVLJENO: 05.10.18 u 09:44
MONTHLY_RATE_LIMIT_EXCEEDED
Poznati novinar i bloger, Slobodan Vasković je sinoć na svom blogu objavio imena ubica i nalogodavca Davida Dragičevića.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, naredio je likvidaciju Davida Dragičevića. Ilić je organizovao i ljude, cijelu vojsku, sastavljenu od pojedinih pripadnika policije i vojnika narkokartela da bi ulovili Davida.

Akcijom, u centru Banjaluke, direktno je rukovodio Dubravko Kremenović, Ilićeva desna ruka.

David Dragičević namamljen je iza Metalske škole, gdje je napadnut od petnaestak nasilnika, među kojima su bili i neki od pripadnika obezbjeđenja poznatijih banjalučkih lokala.

Kremenović je, sa policijskim automobilima, stigao iza Metalske škole, preciznije u njenu neposrednu blizinu.

Lično je tukao Dragičevića, da bi ga potom strpali u vozilo i odvezli u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Sve ovo odigralo se 18.03., između 02 sata i 50 minuta i pola četiri ujutro.

Kremenović je i u tim prostorijama nastavio sa premlaćivanjem Dragičevića.

Tu je počelo i mučenje.

Prije dolaska jutarnje smjene, David je ponovo strpan u policijski automobil i odvežen u jednu vikendicu nadomak Banjaluke - nekih 35 kilometara udaljenosti.

U vikendici je nastavljeno mučenje i lično ga je sprovodio upravo Kremenović.

Dok su mučili Davida, Kremenović i pojedini pripadnici policije, kao i nekolicina Vojnika NarkoKlana, ujedno su to i snimali i slali video zapise naručiocima ubistva.

Kremenović je 19.03. napustio Banjaluku na jedan dan, a David je ostao pod paskom njegovih ubica.

David je likvidiran tako što je ugušen. Da li je to lično uradio Kremenović ili neko od njegovih i Ilićevih ubica, pitanje je za Sinišu Kostreševića, načelnika UKP-a. To bi trebalo da saopšti Kostrešević, koji vodi istragu o likvidaciji Davida Dragičevića i kojem je poznato sve oko ubistva - I ko je naručio, Da je Ilić naredio, Kremenović sproveo, a da je, nakon što je dječak ubijen, krenulo zataškavanje.

Kostrešević bi trebalo da saopšti sve detalje likvidacije, kao i zataškavanja, jer mu je sve i poznato.

Da li će to i učiniti, pitanje je Ljudskosti, koliko i profesionalizma.

U Sarajevu i Banjaluci danas protesti za istinu o ubistvima Dženana i Davida

Borba za pravdu u slučajevima ubistva Dženana Memića i Davida Dragičevića se nastavlja i danas na trgovima u Sarajevu i Banjaluci. Oba skupa počinju u 18:00h i oba MUP-a poručuju kako okupljanja nisu najavljena.

Pojedine političke stranke su otkazale svoje skupove najavljene za taj dan.

Pokret "Pravda za Davida" je, zbog raznih pokušaja manipulacije, izdao saopštenje kako svi građani koji 5. oktobra budu na Trgu Krajine treba da budu savjest grupe i kontrolori reda i mira. 

"Ukoliko se primijeti bilo koji pojedinac ili grupa koja na bilo koji način pokušava unijeti nemir među okupljene građane, uključite svoje mobilne telefone, snimajte osobe koje to budu pokušale i napravite širok krug oko njih, dakle ogradite se od njih kako bi bili uočljivi našim redarima i pripadnicima MUP-a koji će također biti prisutni na Trgu Krajine. Ne ulazite u bilo kakve verbalne ili bilo kakve druge sukobe s takvim osobama, već naprosto svojim ponašanjem pokažimo ko su ljudi, a ko neljudi", stoji u saopćenju grupe "Pravda za Davida".