Prosinečki: Zmajevi će biti spremni za Sjevernu Irsku

Gledaćemo večeras meč Austrija - Sjeverna Irska i vidjeti kako igraju na strani

AUTOR: NFS BiH
OBJAVLJENO: 12.10.18 u 20:01
MONTHLY_RATE_LIMIT_EXCEEDED
Selektor Robert Prosinečki obratio se medijima uoči današnjeg treninga „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.

Prosinečki se još jednom osvrnuo na jučerašnju prijateljsku utakmicu sa Turskom:

"Juče smo imali priliku da provjerimo većinu igrača. Svi su imali svoju šansu. U zgusnutom rasporedu sinoć smo mogli protiv dobrog protivnika da isprobamo igrače koji su imali manju minutažu u prethodnom periodu. Možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom. Odigrali smo jako dobro i imali par odličnih prilika za gol. Bilo je i nekih grešaka, ali uglavnom možemo biti zadovoljni provjerom. Neke igrače smo i odmorili i vjerujem da ćemo se spremiti za bitnu utakmicu protiv Sjeverne Irske. Gledaćemo večeras njihov meč sa Austrijom i vidjeti kako igraju na strani."

Na pitanje novinara o dobroj igri Vranješa protiv Turske i konkurenciji u odbrani Prosinečki je odgovorio:

"Vranješ je sigurno kvalitetan igrač, to je pokazao i u reprezentaciji i u klubovima u kojim je igrao. To je igrač koji ima potrebnu brzinu i agresivnost i bio je veoma dobar sinoć. S druge strane Šunjić i Zukanović su takođe odigrali prethodne utakmice na visokom nivou. Dobro je što imamo jaku konkurenciju u zadnjoj liniji i vidjećemo još ko će igrati u ponedjeljak."