Pedro Rodriguez: Šampion svega i čovjek za golove u finalu

Sa sinoćnjim trijumfom, Pedro je postao prvi Španac koji je "zatvorio krug" golovima u finalu Lige prvaka (Barcelona - Manchester United 3:1, 2011.), u Superkupu Evrope (2009 i 2015), u finalu Svjetskog klupskog prvenstva (Barcelona - Estudiantes 2:1, 2009.)

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 30.05.19 u 13:26
https://bit.ly/321Qly9
Pedro Rodriguez je igrač za velike utakmice. Sinoć je to ponovo dokazao postigavši pogodak u finalu Evropske lige u Bakuu, u kojem je njegov Chelsea deklasirao Arsenal rezultatom 4:1.

Sa ovim trijumfom, Pedro je postao prvi Španac koji je "zatvorio krug" golovima u finalu Lige prvaka (Barcelona - Manchester United 3:1, 2011.), u Superkupu Evrope (2009 i 2015), u finalu Svjetskog klupskog prvenstva (Barcelona - Estudiantes 2:1, 2009.). 

Zvijezda tima sa Stamford Bridgea u karijeri je osvojio impresivnih 25 trofeja, piše španska MarcaS Barcelonom ima pet LaLiga titula, tri Kupa kralja, četiri Superkupa Španije, tri Lige prvaka, tri Superkupa Evrope i dva Svjetska klupska kupa. Nakon prelaska Chelsea, osvojio je Premier ligu, FA kup i sinoćnji naslov Europa lige, a sa reprezentacijom Španije je osvojio Svjetsko (2010.) i Evropsko prvenstvo (2012.).

Pedro će se navijači uvijek sjećati po tome što je jedini Španac koji je postizao golove u šest zvaničnih natjecanja u jednoj kalendarskoj godini. U 2009. godini je bio strijelac u LaLiga Santander, Kupu kralja, Superkupu Španije, Ligi prvaka, Superkupu Evrope i Svjetskom klupskom prvenstvu.

Sinoć je postao i tek peti član ekskluzivnog kluba nogometaša koji su postizali golove u oba evropska klupska finala, Ligi prvaka i Evropskoj ligi, u kojem su 
Steven Gerrard, Allan Simonsen, Hernan Crespo i Dmitri Alejnichev

Sezonu 2018/2019 završava kao ključni igrač momčadi Maurizija Sarrija i 13 postignutih golova, osam u Premiershipu i pet u Europa ligi.

"Mnoge stvari vam mogu postati dosadne," rekao je o sebi. "Ali pobjeđivanje nikada."
"Želiš pogledati unazad i vidjeti šta si bio u stanju da postigneš a evropska takmičenja ti pomognu da iz sebe izvučeš taj maksimum".