Odlično otvaranje nove sezone: Sloboda pobijedila Radnik rezultatom 2:1

U Slobodinom timu večeras su igrali Lakić, Beganović, Salihović, Pršeš, Smajić, Bekrić, Am.Bekić, Ivetić, Livančić, Maksimović i Al.Bekić.

AUTOR: M.Šljivak/sportsport.ba
OBJAVLJENO: 21.07.19 u 22:34
https://bit.ly/2YifyGf
Uvodne minute meča pripale su domaćem timu, koji je bio mnogo opasniji u odnosu na Radnik, ali nije bilo pravih šansi pred golom gostiju.

Radnik je iz prve šanse umalo poveo. Demir Peco je u 18. minuti pogodio stativu, nakon čega se Sloboda ponovo budi.

U 23. minuti domaći tim je i poveo. Bila je to lijepa akcija domaćeg tima, katastrofalno je pred svojim golom reagovao defanzivac gostiju Srđan Bečelić i pogađa vlastitu mrežu za vodstvo Tuzlaka od 1:0.

Sloboda se nakon postignutog gola malo povukla. Ipak, Radnik nije napravio ozbiljnu šansu i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

U nastavak je Sloboda krenula žestoko. Bekrić u 53. minuti majstorski pokušava iz slobodnjaka, Kozić uz dosta muke brani, a zatim u nastavku akcije Omar Pršeš sjajno šutira sa 25 metara tik preko gola.

Ipak, u 59. minuti domaći su iskoristili inicijativu. Pršeš je fantastično uposlio Amera Bekića, a ovaj pogađa za 2:0.

Domaći tim se i nakon drugog gola povukao. Protivniku je prepuštena kontrola nad loptom, a svoje šanse Sloboda je čekala iz kontri.

To im je umalo donijelo i treći gol u finišu. Kozić je spašavao nakon udarca Mujagića, pokušao je i Bekrić potom sa pola terena, a Radnik u 85. minuti dolazi do gola.

Peco je šutirao, Mujagić postavlja nogu i šalje loptu iza leđa svog golmana za smanjenje rezultata na 2:1.

Ipak, do kraja se rezultat nije mijenjao. Ostalo je 2:1 i Sloboda je odlično otvorila novu sezonu.

U Slobodinom timu večeras su igrali Lakić, Beganović, Salihović, Pršeš, Smajić, Bekrić, Am.Bekić, Ivetić, Livančić, Maksimović, Al.Bekić, a za Radnik Kozić, Bačelić, Simonović, Popara, Zukić, Peco, Maksimović, Bradonjić, Đurić, Šubert, Merajić.


Izvor: sportsport.ba (21. 7. 2019. godine)