Poraz Slobode protiv Sarajeva na Koševu 3:0

Fudbaleri Sarajeva upisali su pobjedu u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Slobode rezultatom 3:0.

AUTOR: Sport Centar
OBJAVLJENO: 03.08.19 u 23:30
https://bit.ly/2ZyctPc
Fudbaleri Sarajeva upisali su pobjedu u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Slobode rezultatom 3:0.

Branilac titule je na najbolji mogući način otvorio ovaj susret. U petoj minuti je nakon kornera Haris Hadžić pogodio za 1:0.

Vrijedno je naglasiti da su gosti imali lijepu priliku kada je Almir Bekić već u drugoj minuti istrčao sam ispred Vladana Kovačevića, ali je loptu poslao daleko preko gola.

Taj gol ohrabrio je domaće koji su počeli igrati znatno bolje. Ipak, većih prilika nije bilo uskoro, pa smo ušli u mirniji dio igre.

U finišu prvog dijela dogodila se najveća prilika za goste. Tony Livančić je bio sam ispred Kovačevića na sedam metara udaljenosti, ali je šutirao direktno u mladog golmana Sarajeva.

Sarajevo je prednost moglo udvostručiti u 58. minuti, ali je Gedeon Guzina šutirao glavom pored gola nakon ubačaja. Imao je i Tatar priliku u narednom napadu, ali je odbrana gostiju intervenisala.

Još jednu sjajnu priliku Sloboda je propustila u 68. minuti. Ajdin Mujagić je pokušao makazicama, ali je lopta otišla malo pored gola.

Kazna je uslijedila u 76. minuti. Anel Hebibović i Benjamin Tatar odigrali su odličan dupli pas i izigrali odbranu domaćih, a prvi navedeni je pogodio u praznu mrežu gostiju.

Do kraja je Hebibović postigao još jedan gol za sigurnu i uvjerljivu pobjedu, pa je Sarajevo došlo do sedmog boda ove sezone, dok je Sloboda ostala na četiri.

Sarajevo je igralo sa sljedećom postavom: Kovačević, Lazić, Šerbečić, Hebibović, Letić, Gavrić (od 65’ Mustafić), Đokanović, Milanović, Guzina (od 59’ Velkoski), Handžić (od 75’ Šabanović), Tatar.

Sloboda je na Koševo izvela sljedeće igrače: Lakić, Ivetić, Livančić, Maksimović, Al. Bekić, Beganović, Salihović, Pršeš, Martelat, Bekrić, Am. Bekić.


Izvor: Sport Centar (3. 8. 2019. godine)