Sloboda i Željezničar na Grbavici podijelili bodove

Utakmica je završila rezultatom 2:2, akcija nije nedostajalo.

AUTOR: Sport Centar
OBJAVLJENO: 17.08.19 u 23:43
https://bit.ly/2HefM6R
Šest tisuća ljudi gledalo je večeras jako dobru utakmicu na stadionu Grbavica. Željezničar i Sloboda su podijelili bodove (2:2), a u ovom susretu igrači Željezničara su dva puta bili u prednosti, no utakmica je završila remijem.

Željezničar je krenuo ofanzivno u ovom susretu. Sadiković je u desetoj minuti uputio slab udarac. Opasan centaršut Asima Zeca u 11. minuti pratio je Lakić i odlično intervenisao. Smajić je izblokiran pred golom Željezničara u 16. minuti. Željezničar je došao do prednosti u 18. minuti kada je pogodio glavom Bogičević nakon centaršuta Sadikovića.

Sloboda je zaprijetila u 22. minuti kada je Smajić pokušao u padu, ali Erić je odbranio. Krpić je bio u šansi u 23. minuti, no promjene rezultata nije bilo. Ermin Zec je šutrao u 27. minuti, a Lakić je odbranio. Sloboda je izjednačila u 30. minuti fenomenalnim golom bivšeg igrača Željezničara, Bekrića, koji nije slavio gol i izvinio se.

Tuzlaci su proigrali nakon gola. U sudijskoj nadoknadi viđen je još jedan fenomenalan gol iz slobodnjaka. Sadiković je zatresao mrežu Slobode za novo vodstvo Plavih. U drugom poluvremenu viđen je otvoren meč, ali na početku nije bilo većih uzbuđenja. Sjajan udarac Bekrića u 69. minuti iz slobodnog udarca odbranio je Erić.

Ramović je pokušao u 73. minuti, a zatim i Veselinović, ali rezultat se nije mijenjao. U 80. minuti uslijedio je hladan tuš na Grbavici. Hodžić je ušao s klupe i samo nakon nekoliko sekundi postigao je gol za 2:2. U nastavku je Željezničar napadao, a u 89. minuti Krpić je šutirao pored gola. Do kraja je viđeno još nekoliko šansi, ali rezultat se nije mijenjao.

Za domaći tim večeras su igrali: Erić, Stevanović, Zec A., Zec E.,, Krpić, Stanić, Bogičević, Sadiković, Veselinović, Bojo i Osmanković.

Gosti su na Grbavicu poslali sljedeće igrače: Lakić, Jusić, Pršeš, Smajić, Bekrić, Ivetić, Ristić, Maksimović, Bekić, Muratović i Martelat.


Izvor: Sport Centar (17. 8. 2019. godine)