Tri boda za Slobodu na Tušnju protiv Zvijezde 09

Sloboda je pobjedu ostvarila rezultatom 1:0.

AUTOR: Sport Centar
OBJAVLJENO: 24.08.19 u 23:17
https://bit.ly/2HkZFEA
Sloboda je došla do veoma važne pobjede u utakmici šestog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tuzlaci su savladali Zvijezdu 09 na Tušnju. Ovo im je bila druga ovosezonska pobjeda na domaćem terenu. Utakmicu na Tušnju je gledalo 3000 ljudi.

Odmah na početku utakmice Đelmić je imao veliku šansu kada je izašao na Lakića, koji ga je zaustavio. Pokušao je i Muratović u osmoj minuti. Bekrić je u 11. minuti šutirao preko gola iz slobodnog udarca. Šut Martelata u 29. minuti odbranio je golman Zvijezde. Sloboda je bila bolja, ali nije bilo mnogo prilika. Ristić je u finišu prvog dijela bio neprecizan.

Đelmić je u 56. minuti šutirao, a Lakić izvadio loptu ispod prečke. Minutu poslije Maksimović je doveo domaće u prednost od 1:0. Lakić je u 75. minuti zaustavio udarac Predragovića. Oba tima su u drugom dijelu bila aktivnija, a u 83. minuti pokušaj Bekrića zaustavio je golman gostiju. Maksimović je bio u novoj šansi u 88. minuti, ali nije bilo promjene do kraja susreta.

Za Slobodu su večeras igrali: Lakić, Beganović, Jusić, Pršeš, Bekrić, Buljić, Ivetić, Ristić, Maksimović, Muratović, Mertelat.

Zvijezda 09 u Tuzlu je dovela Manojlovića, Benovića, Vojinovića, Mehmedagića, Correia, Blagojevića, Predragovića, Đelmića, Rakića, Stjepanovića, Tojčića.


- Izvor: Sport Centar (24. 8. 2019. godine)