Zenica: Čelik - Sloboda 2:2

Nakon dvije utakmice pod vodstvom Husrefa Musemića na veliko zadovoljstvo vjernih navijača Sloboda konačno izgleda kao fudbalska ekipa na terenu, a borbena igra donosi bodove neophodne za opstanak

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 14.03.15 u 19:00
MONTHLY_RATE_LIMIT_EXCEEDED
U susretu 17. kola Premijer lige BiH, pobjeda i bodova gladni igrači Slobode žestoko su krenuli na otvaranju utakmice i odmah zaprijetili preko Bekića čiji udarac zaustavlja golman Adilović.

Već u 5. minutu gosti sa Tušnja su početni pritisak krunisali pogotkom. Zeba je nakon prekida sa lijeve strane udlično ubacio loptu u peterac Čelika gdje u maniru vrsnog strijelca Jasmin Moranjkić petom matira golmana Adija Adilovića za vodstvo Slobode.

Sloboda u odličnom ritmu nastavlja igru, a Čelik se "budi" tek oko polovine pouvremena kada se igra u potpunosti otvara.

U 25. minuti Bekić odlično probija po lijevoj strani i upošljava Krpića koji pogađa stativu.

Iako je do tada imala više od igre, Sloboda je dozvolila Čeliku da u 29. minuti stigne do izjednačenja pogotkom koji je nakon nespretne intervencije odbrane pripisan Vernesu Selimoviću. 

Na početku drugog poluvremena igrači Čelika prave velike probleme pred golom Pirića, ali Dedić volej udarcem pogađa stativu.

Obje ekipe su imale svoje prilike, ali do vodstva u 74. minuti ponovo stiže ekipa Slobode. Golman Čelika loše istrčava na dubinsku loptu koju je uputio Zeba, a Krpić je stiže i prisebno posprema u praznu mrežu za novo vodstvo preporođenih Tuzlaka. 

Pet minuta kasnije, Dedić prolazi bez otpora kroz odbranu Slobode i upošljava Karića na vrhu šesnaesterca koji rezantnim udarcem pogađa za drugo poravnanje i konačnih, Čelik - Sloboda 2:2.

Nakon remija u Zenici u 17. kolu Premijer lige, Sloboda zauzima 11. mjesto sa 16 bodova, a Čelik je na 12. mjestu sa bodom manje.

Navijači Čelika bojkotuju domaće utakmice zahtijevajući promjene u upravi kluba iz Zenice, "novi sistem, novi statut".