Historija FK Sloboda pokreće kampanju "Uči da bi volio"

Front Slobode i Facebook zajednica Historija FK Sloboda pokreću edukativnu sportsku kampanju

AUTOR: Vedran Bosanac
OBJAVLJENO: 24.07.15 u 21:20
OSVJEŽENO: 24.07.15 u 21:20
https://bit.ly/2XjbKzg
Historija FK Sloboda je Facebook zajednica koju je prije godinu dana pokrenuo Haris Šahović, navijač Slobode i uskoro producent na birou.

Stotine fotografija i tekstova su sada skupljeni na jednom mjestu i spašeni od zaborava.

"Većinu prikupljenog materijala poslali su mi legendarni igrači FK Slobode i članovi njihovih porodica, te se ovim putem zahvaljujem svima koji su pomogli da stranica aktivno funkcioniše skoro godinu dana", kaže Haris na početku razgovora za Front Slobode.

Na pitanje o edukativnoj sportskoj kampanji "Uči da bi volio" Haris odgovara da je ideja došla iz potrebe jer mlađim generacijama navijača imena Ivoša, Radovića, Avdičevića, Meškovića ne znače apsolutno ništa.

"Navijati za svoj klub, a ne znati ništa o njegovoj historiji je nedostatak poštovanja prema voljenom klubu prije svega, ali onda mi je palo napamet da nove generacije navijača u biti i nemaju priliku da uče o historiji FK Sloboda, jer dosadašnji klupski upravitelji očigledno tako nešto nisu smatrali bitnim. Baš zbog toga sam odlučio pokrenuti i Facebook zajednicu Historija FK Slobode, kako bih vratio iz zaborava imena onih koji su stvarali Klub i zbog kojih danas ponosno možemo reći da smo navijači tuzlanske Slobode".

Kampanja "Uči da bi volio" počinje sutra, a Front Slobode će je ekskluzivno pratiti dok god bude trajala.