Knjiga.ba: "Da vam Minka nešto kaže" i "Bukača" najtraženiji naslovi u martu

Stvorivši Minku, njenu mamu Omerovcu i brata Sameda, Hazim je stvorio čitavo jedno društvo čija je nacija - čovjek, a religija - JEDNOSTAVNOST.

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 03.04.20 u 13:20
https://bit.ly/2X5EaAs
Hazim Hadžić i njegovo novo djelo „Da vam Minka nešto kaže“ već drugi mjesec za redom su na vrhu liste najtraženijih naslova u našoj knjižari. Inače riječ je o fiktivnom ženskom liku mlade djevojke po imenu Minka, koji je svojim humorističnim komentarima naše svakodnevice, dostigao planetarnu popularnost sa više od 150.000 pratilaca na društvenim mrežama. Stvorivši Minku, njenu mamu Omerovcu i brata Sameda, Hazim je stvorio čitavo jedno društvo čija je nacija - čovjek, a religija - JEDNOSTAVNOST.

Najtraženiji naslovi u mjesecu martu:
01. Da vam Minka nešto kaže
02. Bukača
03. Sretna žena
04. NTC 1 - IQ deteta briga roditelja, Predškolski uzrast 3-7
05. Pravilna linija ishrane - Naučite da živite zdravi, vitki i slobodni
06. Pazi kojeg vuka hraniš
07. NTC sistem učenja - Kako stimulisati razvoj inteligencije kroz igru
08. 7 tajni uspjeha
09. Male žene, Dobre supruge
10. Ja, Pink Panter - Ispovest
 
Knjiga.ba preporučuje:
 
Louisa May Alcott - Male žene, Dobre supruge
Jedna od najvoljenijih i najčitanijih knjiga svih vremena.

Zasnovane na mladalačkim doživljajima Luize Mej Olkot, Male žene opisuju porodični život četiri sestre Marč koje žive u maloj zajednici Nove Engleske. Meg, najstarija, lijepa je i želi da bude dama. Džo je sa svojih petnaest godina neugledna i nekonvencionalna i gaji ambiciju da postane spisateljica. Bet je nježna trinaestogodišnjakinja sklona muzici, a Ejmi plavokosa dvanaestogodišnja ljepotica.

Priča o njihovim kućnim avanturama, pokušajima da uvećaju porodične prihode, njihovim poznijim ljubavima i prijateljstvu sa susjedima Lorensima i dan-danas je svježa i zavodljiva.

Dobre supruge nastavljaju pripovest o sestrama Marč koje će kao mlade žene morati da se suoče s neumitnim iskušenjima i problemima svakodnevnog života u svojoj potrazi za srećom.
 
Za još više zanimljivih naslova posjetite knjižaru na adresi Knjiga.ba