Alternativna medicina sve popularnija u BiH: Brojnim političarima hemoroidi izliječeni metodom "ulizivanja"

Najčešće se koristi za liječenje hemoroida visokopozicioniranih državnih službenika i političara te je zato neki nazivaju i "ulizivanje", a specijaliste za ovu metodu "ulizicama"

Supermare
AUTOR: Amir Purić
OBJAVLJENO: 31.01.17 u 13:47
http://bit.ly/2JoK9rB
Starica Hava iz Zavidovića, koja je postala svjetski poznata jer liječi jezikom, nije jedina s tom sposobnošću u svijetu kako su nas to mediji pokušali uvjeriti ovih dana.

Metoda liječenja jezikom je izuzetno popularna u Bosni i Hercegovini i zabilježena je u hiljadama slučajeva širom zemlje, za Karakter piše Amir Purić

Najčešće se koristi za liječenje hemoroida visokopozicioniranih državnih službenika i političara te je zato neki nazivaju i "ulizivanje", a specijaliste za ovu metodu "ulizicama". Stručan naziv za takve ljude ipak je "poltroni", a ova metoda liječenja u naučnim krugovima se naziva "poltronisanje".

Kako smo saznali, zahvaljujući sposobnosti liječenja hemoroida alternativnim metodama hiljade poltrona je dobilo posao u bosanskohercegovačkom javnom sektoru gdje je ova bolest jako česta pojava. Razgovarali smo s jednim od stručnjaka iz ove oblasti.

"Poltronisanjem ili, kako se to u narodu kaže, ulizivanjem se bavim od ranih studentskih dana, kada sam svoj prvi angažman imao u SPUS-u, a ubrzo su moj talenat primjetili i ljudi iz vodećih političkih stranaka te sam prihvatio poziv jedne od njih. Zahvaljujući mom uspješnom liječenju mnogih nadređenih u našoj najjačoj bošnjačkoj stranci ubrzo sam dobio i prvi profesionalni angažman u jednoj sarajevskoj javnoj ustanovi. Nakon par godina uspješnog rada u toj ustanovi osjetio sam da je vrijeme da preduzmem rizik i pokušam napredovati te sam ubrzo pronašao posao u našem najvećem telekomunikacijskom preduzeću, gdje uspješno liječim hemoroidna oboljenja nadređenih već nekih pet godina", rekao nam je Kasim Pripljepak, jedan od najvećih domaćih stručnjaka za poltronisanje.

Njegov savjet mladima je da vježbaju ulizivanje jer je ova grana alternativne medicine u snažnom zamahu te se očekuje da će u budućnosti biti sve više oboljelih od hemoroida u javnom sektoru, a samim tim i sve veća potreba za ljudima koji mogu da ovo neugodno oboljenje liječe.

"Sposobnost liječenja hemoroida jezikom ili poltronisanje je garant mladom čovjeku da će pronaći dobar posao i ostati u BiH i zato bi svima preporučio da na vrijeme počnu vježbati", zlata vrijedan je Kasimov savjet za sve naše čitaoce, posebno one mlađe.