Bagerom srušio ulaz u hotel i uništio recepciju: "Evo šta se dogodi kada se ljudima ne isplate plate"

"Bilo je mnogo radnika napolju koji su zinuli od čuda i u totalnoj nevjerici gledali što se događa. Voditelj gradilišta je trčao okolo kao kokoš bez glave; uopšte nije bio sretan", rekao je Samuel White

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 22.01.19 u 15:09
http://bit.ly/325tMIL
Policija u Liverpoolu traži informacije nakon što je čovjek vozeči mini bager uništio ulaz i recepciju novog Travelodge hotela na dan kad su radovi trebali biti završeni, piše Guardian.

Video klipovi koji su postali viralni prikazuju mini bager koji ruši ulaz i uništava recepciju hotela u Liverpoolu. 

"Primopredaja radova je trebala biti danas, sve je bilo završeno, postavili smo zadnje kermičke pločice i pregledali radove kako bi se uvjerili da je sve perfektno", rekao je Samuel White, jedan od radnika. "A onda je neki idiot sa mini bagerom odlučio da se provoza kroz objekat." White je izjavio da je rušenje trajalo "dobrih 20-30 minuta".

Također je potvrdio tvrdnje sa društvenih mreža da je vozač mini bagera bio bijesan zbog neplaćenih 600 funti (oko 1330 KM). Iako pojedinačni navodi trenutno ne mogu dobiti nezaivsnu provjeru, glas koji se čuje na snimkama govori "Evo šta se dogodi kada se ljudima ne isplate plate".

White je također izjavio: "Bilo je mnogo radnika napolju koji su zinuli od čuda i u totalnoj nevjerici gledali što se događa. Voditelj gradilišta je trčao okolo kao kokoš bez glave; uopšte nije bio sretan."

Policija je izvjestila da je "vozač mini bagera napustio vozilo i pješke se uputio u pravcu Edge Lanea". 

Iz Travelodge su saopštili da ne mogu davati komentare dok traje policijska istraga. Primopredaja hotela još uvijek nije obavljena tako da je hotel još uvijek pod odgovornošću izvoditelja radova.