NewsBar: Sve više poslodavaca zapošljava radnike na ugovor na neplaćeno

Ovaj oblik davanja u humanitarne svrhe nekada se zvao radni odnos i bio je reguliran zakonom, no danas sve više poslodavaca zapošljava radnike na ugovor na neplaćeno

AUTOR: Kristijan Leskovar
OBJAVLJENO: 25.03.19 u 13:39
OSVJEŽENO: 25.03.19 u 13:39
MONTHLY_RATE_LIMIT_EXCEEDED
Hrvatski poslodavci masovno traže povrat poreza jer izdvajaju u humanitarne svrhe. Većina njih pomaže potrebitima i socijalnim slučajevima tako što im svaki mjesec uplaćuje takozvane ‘plaće’, piše Kristijan Leskovar za satirični portal NewsBar.

Potrebiti ljudi obično su njihovi zaposlenici koji jedva spajaju kraj s krajem, a ta milodar poslodavaca im je jedini način da prehrane sebe i svoju obitelj.

Poslodavci kažu da se stvarno trude pomagati društvu pa plaću uplaćuju skoro svaki mjesec, iako priznaju da im se ponekad omakne pa jednostavno zaborave ili skupljaju za ljetovanje.

Ovaj oblik davanja u humanitarne svrhe nekada se zvao radni odnos i bio je reguliran zakonom, no danas sve više poslodavaca zapošljava radnike na ugovor na neplaćeno.

To je ugovor kojeg mora potpisati samo poslodavac i njime se obvezuje da će zaposliti radnika kako ovaj ne bi tratio vrijeme, a uloženi rad će mu tu i tami i honorirati.

Front Slobode za ljubitelje satire prenosi tekstove sa regionalnih satiričnih portala Njuz.net (Srbija), Karakter.ba (BiH), NewsBar.hr (HR) i dr.