Njuz: Vučić najavio jednokratnu pomoć za penzionere u iznosu od dodatnih 100 metara za šetnju

To nije mogla da uradi ni jedna Nemačka, niti jedna Francuska, ali smo mi uspeli. Ja bih voleo da svakog dana možemo penzionere da obradujemo sa dodatnih 100 metara za šetnju i obećavam im da ćemo na tome marljivo raditi

AUTOR: Soko Sokolović
OBJAVLJENO: 25.04.20 u 12:42
https://bit.ly/2VACayK
SRBIJA, 24. april 2020, (Njuz) – Svi penzioneri dobiće u nedelju 26.aprila jednokratnu pomoć u iznosu od dodatnih 100 metara za šetnju, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik se tom prilikom zahvalio penzionerima na strpljenju i na tome što su, kako je rekao, imali vere u mere koje je država sprovela kada su oni u pitanju.

- Hvala penzionerima, gledaćemo da ovo povećanje rastojanja za šetnju dolazi što češće i da bude što veće. Država se tokom vanrednog stanja nije rasipala, stegli smo kaiš kada je u pitanju distanca koju penzioneri smeju da pređu i zbog toga sada imamo dovoljno slobodnih metara da svaki penzioner dobije dodatnih 100 metara za šetnju koje može da iskoristi u celosti sa onih 600 koje već ima. Ovih 100 metara će najviše značiti onima čija deca i unuci žive daleko od njih jer će im u nedelju biti za 100 metara bliži – poručio je predsednik istakavši pri tom da je ovo najveće povećanje dužine za šetanje penzionera u istoriji.

- Pazite, nikada se u istoriji nije desilo da neko za ovoliko metara produži trasu za šetanje penzionera. Ni ekonomski daleko moćnije zemlje od nas nisu uspele ovo da omoguće svojim penzionerima, a jedna mala Srbija došla je u situaciju da svoje najstarije sugrađane može da obraduje da dodatnih 100 metara. To nije mogla da uradi ni jedna Nemačka, niti jedna Francuska, ali smo mi uspeli. Ja bih voleo da svakog dana možemo penzionere da obradujemo sa dodatnih 100 metara za šetnju i obećavam im da ćemo na tome marljivo raditi – rekao je Vučić.

Predsednik je istakao i da će se država potruditi da penzionerima u narednih 7 dana obezbedi i jednokratnu pomoć u vidu dodatnih 5 minuta za kupovinu.

-Radimo na tome da oni kupovinu za prvomajske praznike mogu da počnu već u 5 minuta do 4 i na dobrom smo putu da to obezbedimo – dodao je on.

Satirični tekst "Vučić najavio jednokratnu pomoć za penzionere u iznosu od dodatnih 100 metara za šetnju", autor Soko Sokolović, objavljen je 24. aprila 2019. godine na satiričnom portalu Njuz - vesti u ogledalu 

Front Slobode za ljubitelje satire prenosi tekstove sa regionalnih satiričnih portala  Njuz.net (Srbija),  NewsBar.hr (HR), Karakter.ba (BiH), i dr.