Unicode Consortium najavio 230 novih emojija

Unicode Consortium, kompanija koja upravlja emoji standardima, najavljuje 59 potpuno novih emojija i 171 novu varijantu za pol i boju kože

AUTOR: Jasmin Valjevac
OBJAVLJENO: 08.02.19 u 14:49
OSVJEŽENO: 08.02.19 u 14:49
http://bit.ly/2JgK3Ch
Uskoro se pojavljuju novi emojiji na vašim telefonima, uključujući invalidska kolica, psa vodiča, slušni aparat. Emoji, ukupno 230, najavljen je u od strane Unicode Consortium, koji upravlja emoji standardima. Ovogodišnja lista se proširuje na ljude koje predstavljaju emojis kako bi uključili osobe sa invaliditetom i različite nacionalnosti.

Postoje 59 potpuno novih emojija (uključujući mehaničku ruku i kocku leda) i 171 novu varijantu za pol i boju kože, prema Unicode konzorcijumu. Ljudi koji se drže za ruke emojiji sada imaju četiri kombinacije roda i sve različite kombinacije boja kože, ukazao je Unicode.

Plan International UK, dobrotvorna organizacija koja brine o pravima djevojčica, izjavili su da su podnijeli prijedlog za emoji kapljicu krvi, nakon što prva inicijativa za "period emoji" nije prihvaćena - oduševljeni su što je Unicode potvrdio da se među novim emojijima nalazi i #PeriodEmoji. Ova dobrotvorna organizacija koristi emotikone sa hashtagom #periodemoji da bi okončali štetne društvene stigme oko menstrualnog ciklusa.

Foodies je izdao obaviještenje da  će obogatiti ponudu emojija  2019. godine  za vafle, luk i češnjak, maslac, falafel i kutiju za sok. Za odjeću su novi kupaći kostim, baletanske cipele, sari i sigurnosni prsluk.

Ljubitelji životinja sada mogu da šalju tekstualne poruke koje uključuju ljenjivca, vidru, flaminga, tvora i orangutana. Unicode je rekao da očekuje nove emojije u septembru i oktobru, kada se "obično" pojavljuju u programskim updateima.