Apple lansira streaming servis sličan Netflixu

Apple tvrdi da je uložio više od milijardu dolara na originalni sadržaj

AUTOR: Jasmin Valjevac
OBJAVLJENO: 15.02.19 u 19:17
MONTHLY_RATE_LIMIT_EXCEEDED
Apple će navodno sljedećeg mjeseca ponuditi svoju dugo najavljivanu slugu video streaminga. Očekuje se da će mjesečna pretplata biti u rangu sa Netflixom ili Amazon Prime Videom a korisnicima će ponuditi mješavinu igranih filmova i ekskluzivnih serija. Nije poznato da li će Apple ponuditi višestruki model pretplate - zadržavajući neke funkcije kao što je Ultra HD kvalitet slike za najskuplje mjesečne članarine.

Apple je naveo da je uložio više od milijardu dolara na originalni sadržaj, uključujući oživljavanje Amazing Stories Stevena Spielberga iz 1985. godine, još uvijek neimenovanu seriju Damiena Chazellaearedatelja La La Landa, te psihološki triler o paru koji traži svoje izgubljeno dijete M. Night Shyamalanapisca-režisera filma "Šesto čulo".

Apple streaming servis imat će jutarnje emisije s Jennifer Aniston i Reese Witherspoon, a pored originalnih televizijskih emisija i filmova, navodno će ponuditi pristup i drugim provajderima različitih sadržaja, piše T3.

Očekuje se da će Starz, CBS i Showtime biti predstavljeni u novoj aplikaciji za streaming servis. Međutim, Netflix i HBO će vjerovatno biti izostavljeni, tvrdi CNCBC.