DeeDee Sparrow sa "7Seas" na 36. BH Fashion Week

Revija "7Seas" je na programu 4. aprila 2016. sa početkom u 20.00 sati u prostorijama Zemaljskog muzeja

AUTOR: Nerma Sakić
OBJAVLJENO: 30.03.16 u 15:40
https://bit.ly/2Jm0GMQ
Ovosezonska sedmica mode će se odvijati na dvije lokacije. Nakon modnih dešavanja u Porsche i Audi Centru Sarajevo, na dane 2. i 3. april 2016. prijatelje projekta i modne sladokusce očekuje još jedno prijatno iznenađenje. Svoja vrata za  modna dešavanja na dane 4. i 5. aprila će otvoriti i Zemaljski muzej Sarajevo, jer 36. Nivea BH Fashion Week Sarajevo želi direktno podržati rad muzeja i drugih institucija kulture.  

Svi posjetioci sedmice mode, na ovom jedinstvenom mjestu će moći prošetati kroz prošlost naše zemlje prije uživanja u modernom, modnom dizajnu.

"Želja nam je podići svijest među turistima i građanima o kulturi i historiji BiH, te ukazati na značaj jedne institucije kao što je Zemaljski muzej" – objasnila je Stela Zubak Jovanović, direktorica Nivea BH Fashion Week Sarajevo.

Uz revije BH modnih dizajnera, press konferencije, urbane zabave, showroome, prezentacije, javna snimanja te razne "street" događaje u Sarajevu, 36. NIVEA BH Fashion Week će sigurno dokazati da i Sarajevo živi ritmom ostalih svjetskih metropola u kojima se održavaju sedmice mode.
 
Jedna od modnih dizajnerica čiju reviju ćemo imati priliku pogledati je Aida Vrabac Trnačević, osnivačica brenda DeeDee Sparrow, sa svojom proljetno-ljetnom kolekcijom koju karakteriše ono što Aidi oduvijek predstavlja izvor inspiracije - more. Nosive haljine, ženstvenost i udobnost su odlike koje se provlače kroz sve DeeDee modele i kolekcije.

Materijali za izradu kolekcije pod nazivom "7Seas" su stigli iz Italije, zahvaljujući kompaniji GIR d.o.o. iz Gračanice, koja podržava i prati DeeDee kreativne projekte. Revija je na programu 4. aprila 2016. sa početkom u 20.00 sati u prostorijama Zemaljskog muzeja. Aktuelna kolekcija, kao i prethodne, limitirana je količinom i veličinama. 
 
Modeli: Ines Jovanović & Mia Mujačić - Modna agencija ABC Models;
Nakit: Blanka Botić, "Luciano jewelry", Banja Luka;
Styling: DeeDee Sparrow;
Hair/MakeUp: Zumra Softić;
Ambijent: Atelje “AMICA EDUCA” Tuzla;
Likovno djelo: Amra Hasić, slikarica;
Photo by Baris Šabić.