Pjesma Bohemian Rhapsody prešla milijardu pregleda na YouTube

Putem kampanje You Are The Champions, obožavatelji će moći postati dio povijesti grupe Queen sudjelovanjem u novim spotovima za tri najpoznatije pjesme.

AUTOR: Brave Words
OBJAVLJENO: 23.07.19 u 17:40
https://bit.ly/2Yejk3w
Pjesma Bohemian Rhapsody grupe Queen prešla je milijardu pregleda na YouTubeu i tako postala najstarija pjesma koja je u tom uspjela.

Popratni videospot za njihov singl iz 1975. godine smatra se prvim promidžbenim glazbenim videospotom ikada, kojim je postavljen dugogodišnji zlatni standard u ovom žanru. I danas, 44 godine nakon njenog nastanka, ova pjesma i spot inspiriraju i zabavljaju milijune obožavatelja grupe diljem svijeta.

"Počašćeni smo probijanjem jedne milijarde pregleda na YouTube. Ovom prilikom želimo zahvaliti našim obožavateljima i zajedno s njima proslaviti ovo dostignuće. To želimo učiniti kroz stvaranje tri nova videospota za naše pjesme u kojima i vi možete sudjelovati. Bilo da ste glazbenici, pjevači, plesači, vizualni umjetnici ili da se samo želite zabaviti, posjetite našu stranicu YouAreTheChampions.com kako bi saznali više o ovom projektu", rekli su preostali članovi originalnog sastava grupe, Brian May i Roger Taylor.

Kako bi proslavili ovaj uspjeh, danas su postavili obnovljenu HD verziju videospota na svoj YouTube kanal koju možete pogledati u našoj galeriji povrh članka. Pored toga, obožavatelji mogu pristupiti i tekstu pjesme na više jezika, uključujući španjolski, talijanski, francuski, japanski, poljski, njemački, Bahasa indonezijski, korejski, češki, ruski i turski.

Putem kampanje You Are The Champions, obožavatelji će moći postati dio povijesti grupe Queen sudjelovanjem u novim spotovima za tri najpoznatije pjesme, prenosi Brave Words. Glazbenici (svirači i pjevači) mogu sudjelovati u stvaranju novog spota upravo za pjesmu Bohemian Rhapsody. Plesači će se moći prijaviti za sudjelovanje u snimanju novog spota pjesme Don't Stop Me Now – za koji je objavljen i popratni video koreografije koji je izradila Polly Bennet, koreografkinja koja je radila s Ramijem Malekom na pokretima tijekom snimanja filma Bohemian Rhapsody. Naposljetku, vizualni umjetnici imat će priliku dizajniranja bilo koje riječi ili čak cijelih stihova u lyrics videu za pjesmu A Kind Of Magic.

Ukoliko želite sudjelovati u ovoj kampanji, pratite službenu stranicu na kojoj ćete uskoro moći pronaći više informacija.

Bohemian Rhapsody često se naziva jednom od najboljih pjesama ikada! Ova pjesma je 2004. godine ušla u Grammy Hall of Fame, a čitatelji časopisa Rolling Stone su vokalnu izvedbu Freddieja Mercuryja proglasili najboljom u povijesti rock glazbe.

Pjesma oduševljava i nove generacije obožavatelja, posebice nakon dosad neviđenog uspjeha istoimenog biografskog filma koji priča nevjerojatnu priču o karijeri benda, ali i o nastanku ove pjesme. Ovaj film je postao apsolutni pobjednik kada je riječ o biografijama, zaradivši više od 900 milijuna dolara, a osvojio je i četiri Oscara, od kojih je jedna otišla i Ramiju Maleku u kategoriji najboljeg glumca, za njegov izvrsni performans i prikaz legendarnog Freddieja Mercuryja. Za ovu ulogu osvojio je i BAFTU te Zlatni globus.


Prevela: Ružica Ereš