Ed Sheeran novom turnejom oborio rekorde posjećenosti i zarade

Rekord je prethodno držala grupa U2 koja je na turneji 360° provela 760 dana, održala 100 koncerata i imala 7,3 milijuna posjetitelja.

AUTOR: BBC
OBJAVLJENO: 05.08.19 u 15:34
OSVJEŽENO: 05.08.19 u 15:34
http://bit.ly/2YLqJTk
Ed Sheeran zahvalio je svojim fanovima nakon što je oborio rekord turneje koji je postavio U2.

Turneja Divide ovog britanskog kantautora, oborit će rekord posjećenosti i zarade svih vremena nakon što prođe dogovoreni koncert u Njemačkoj.

Sheeran je na Instagramu napisao: "Puno hvala svima vama koji ste došli na dosadašnje koncerte. Ostalo ih je još dvanaest, i nikad ih neću zaboraviti. X".

Pjevač je turneju započeo u ožujku 2017. godine, a vrhunac se očekuje u Chantry Parku u Sheeranovom rodnom gradu Ipswitchu gdje će se koncert održati do kraja ovog mjeseca, piše BBC.

Sheeranova turneja će trajati ukupno 893 dana i time će oboriti rekord grupe U2 koja je na turneji svojevremeno provela 760 dana.

Prema Pollstaru, posljednji koncert ove turneje je 255., dok je U2 tijekom svoje turneje 360°  (Kiss the Future) održao 100 koncerata.

U svibnju ove godine, Sheeran je srušio i rekord posjećenosti, prešavši brojku od 7,3 milijuna posjetitelja (što je također bio rekord grupe U2) nakon održavanja koncerta u Francuskoj.

Čini se da je broj koncerata na Divide turneji bio ključan za rušenje rekorda, unatoč Sheeranovom nižem prosjeku posjetitelja po koncertu (34.541) što je gotovo upola manje od prosječnog broja posjetitelja na rekordnoj turneji grupe U2 (66.091).

Sheeranov menadžer Stuart Camp rekao je da je ovo "zaista nevjerojatno postignuće".

"Mislim da nije slučajnost da mi je baš U2 bio omiljeni bend tijekom odrastanja. Ne želim nas stavljati na njihovu razinu jer je ipak riječ o bendu koji je ima puno dužu karijeru, ali biti na istoj razini gdje su oni i biti spomenut u istoj rečenici s njima je velika čast i zaista laska."

Ovaj dvadesetosmogodišnji pjevač također se već tri tjedna nalazi na britanskim i svjetskim top ljestvicama s pjesmama novog glazbenog projekta No.6 Collaborations Project, u kojem surađuje s drugim poznatim pjevačima kao što su Justin Bieber, Bruno Mars i Eminem.

Prevela: Ružica Ereš