Metallica donirala €250.000 za izgradnju prve dječje onkološke bolnice u Rumunjskoj

Donacija za udrugu Dăruieşte Viaţa (Dar života) izvršena je kroz neprofitnu fondaciju benda All Within My Hands.

All Within My Hands
AUTOR: Emerging Europe
OBJAVLJENO: 15.08.19 u 14:10
http://bit.ly/2H7UQyy
Američki rock bend Metallica donirao je 250.000 eura rumunjskoj udruzi koja gradi prvu dječju onkološku bolnicu u toj zemlji, potvrdili su jučer uoči koncerta u Bukureštu članovi benda.

Donacija za udrugu Dăruieşte Viaţa (Dar života) izvršena je kroz neprofitnu fondaciju benda All Within My Hands.

Bolnica za onkologiju i dječju radioterapiju bit će prva bolnica specijalizirana za dječje onkološke slučajeve u Rumunjskoj, piše Emerging Europe. Pacijenti će imati pristup svemu što je potrebno za holistički pristup liječenja djece oboljele od karcinoma, što uključuje operacije, ortopediju, kardiologiju, neurokirurgiju i otorinolaringologiju. Nova bolnica imat će kapacitete za liječenje više od 300 djece oboljele od raka godišnje, kao i za obavljanje više od 9.600 onkoloških i ne-onkoloških operacija.

Udruga Dăruieşte Viaţa počela je s ovim projektom 2017. godine oslanjajući se u potpunosti na privatna sredstva (privatne i korporativne donacije). Izgradnja bolnice započela je 2018. godine, a očekuje se da će se bolnica otvoriti 2020. godine.

Početkom ove godine, rumunjski energetski div OMV Petrom, podružnica tvrtke OMV, donirao je 10 milijuna eura za ovaj projekt.


Prevela: Ružica Ereš