Pet najjednostavnijih glazbenih instrumenata za odrasle početnike koji žele naučiti svirati

Nikad nije kasno za učenje!

AUTOR: TakeLessons
OBJAVLJENO: 27.09.19 u 15:30
OSVJEŽENO: 27.09.19 u 15:30
https://bit.ly/2m6k60N
Česta je zabluda da je u odrasloj dobi preteško, ako ne i nemoguće, naučiti svirati glazbeni instrument. Ipak mit o tome da se sviranjem treba početi baviti u djetinjstvu kako bi ga mogli svladati, mnoge je ljude odvratilo od toga da istražuju svoje glazbeno umijeće.

Nikad nije kasno za učenje! Zapravo, postoji mnogo prednosti u učenju sviranja i za odrasle. Primjerice, odrasli ljudi su dosta samostalniji i motiviraniji od djece koja su ponekad i prisiljena pohađati učiti svirati. Uz pravu pomoć, pratnju i motivaciju, svaka odrasla osoba može naučiti odlično svirati. A ako niste sigurni odakle početi, TakeLessons nam donosi informacije o pet najlakših glazbenih instrumenata koje mogu naučiti svirati odrasli ljudi.

Ukulele

Ukulele je jedan od najjednostavnijih, a ujedno i jeftinijih i zabavnijih glazbenih instrumenata za naučiti svirati. Sa samo četiri najlonske žice (za razliku od šest na gitari), vrlo brzo možete aučiti jednostavne akorde i svirati neke od svojih najdražih pjesama u svega nekoliko tjedana. Također ćete moći steći mnoge temeljne vještine koje će vam olakšati stvari ako želite s ovog instrumenta napredovati prema gitari.

Usna harmonika

Bilo da je u pitanju blues, jazz, rock ili country glazba, usna harmonika odličan je izbor za odrasle početnike. Ne morate imati puno znanja da biste počeli svirati, a velika je prednost što će bilo koja nota biti u ključu – teško je zvučati loše na usnoj harmonici. Osim toga, one su vrlo male pa ih možete nositi i vježbati svugdje.

Bongosi

Ako ste ljubitelji salse, bongosi bi mogli biti odličan izbor za vas. Ovaj instrument nastao je na Kubi, a sastoji se od dva povezana bubnja. To je daleko jednostavnija opcija od bubnjeva, a može pružiti slično iskustvo. S ovog instrumenta kasnije možete lakše prijeći na druge vrste bubnjeva i udaraljki.

Klavir

Klavir se može činiti složenim – na kraju krajeva, morate naučiti koordinirati objema rukama odjednom – no, u pitanju je jedan od najlakših instrumenata koje odrasli mogu naučiti svirati. Budući da su sve bilješke pred vama, klavir je dosta lakše razumjeti od mnogih drugih instrumenata. Pored toga, iIako se insturment može svirati pogrešno, tonovi koji se sviraju će uvijek biti uštimani.

Glockenspiel

Glockenspiel bi vam mogao biti poznat iz djetinjstva, posebice ako ste išli u glazbenu školu. Ovaj instrument izgleda kao dosta manja verzija ksilofona, ali umjesto drvenih šipki, rešetke su izrađene od metala, što rezultira dosta veselijim zvukom. Glockenspiel je sjajan način da se povežete sa svojom djetinjom stranom kao i sa svojom glazbenom stranom.


Naučiti svirati u odrasloj dobi nije toliko strašno kako se na prvu čini. Postoji mnoštvo jednostavnih instrumenata na kojima možete započeti učenje. Premda su gore navedene opcije neki od najlakših instrumenata za naučiti svirati, nema potrebe da se ograničavate. Koji god instrument odabrali, s vremenom će sviranje djelovati puno lakše i prirodnije sve dok se zaista trudite naučiti i dok imate predanog učitelja koji će vas poticati.


Prevela: Ružica Ereš