U rujnu 2020. godine održat će se humanitarni koncert Global Goal Live

Billie Eilish, Metallica, Pharrell Williams, Coldplay, Ozzy Osbourne i Red Hot Chilli Peppers samo su neka od zvučnih imena koja će nastupati na ovom koncertu, koji bi se trebao održati 26. rujna 2020. godine na pet kontinenata.

AUTOR: Louder Sound
OBJAVLJENO: 27.09.19 u 17:56
https://bit.ly/2lAQLLs
Metallica, Ozzy Osbourne i Red Hot Chilli Peppers samo su neka od imena koja će nastupati na Global Goal Live, 10-satnom koncertu koji će se održati na pet kontinenata u rujnu 2020. godine.

Ovi koncerti, inspirirani Live Aid-om i Live8, bit će vrhunac višegodišnje kampanja koja za cilj ima "mobilizirati građane, korporacije, vlade i filantrope da zaustave ekstremno siromaštvo". Održat će se u Central Parku (New York), Lagosu (Nigerija) i na lokacijama u Europi, Latinskoj Americi i Aziji koje još nisu potvrđene, izvještava Louder Sound.

"Sretni smo što možemo objaviti da ćemo nastupiti na nekom od ovih koncerata zajedno s Billie Eilish, Eddiejem Vedderom, Ozzyjem Osbourneom, Pharellom Williamsom i bendovima Coldplay, Muse, Red Hot Chilli Peppers i još mnogo, mnogo glazbenika", rekli su članovi Metallice u izjavi za medije.

"Kraj siromaštva je na vidiku ako se svake godine osigura dodatnih $350 milijardi za najsiromašnije zemlje svijeta", rekli su optimistični organizatori. "No, da bismo to ostvarili, potrebne su nam vlade, korporacije, filantropi i, što je najvažnije, vi – kako bi smo odmah poduzeli nešto za ljude i za planet. Tako možemo ostvariti ovaj san".

Metallica je ranije ovog tjedna najavila intimniji koncert u San Franciscu 2020. godine kojim će prikupljati novac za svoju zakladu All Within My Hands. Humanitarni angažman članova ovog benda nije rijetkost. Metallica je nedavno donirala 250.000 za izgradnju prve dječje onkološke bolnince u Rumunjskoj, a tijekom europske turneje prodajom karata je prikupljeno €1,5 milijuna koje je bend donirao lokalnim dobrotvornim udrugama u gradovima gdje su održani koncerti.

Global Goal Live održat će se 26. rujna iduće godine. Više informacija možete naći na službenoj stranici organizatora.


Prevela: Ružica Ereš