Martin Garrix radit će službenu himnu za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine

"Nevjerojatna je čast biti odabran za stvaranje službene himne za UEFA Euro 2020 i jedva čekam da je svi čuju", rekao je Garrix.

AUTOR: UEFA.com
OBJAVLJENO: 21.10.19 u 22:22
https://bit.ly/33Qxkio
Popularni nizozemski DJ i producent Martin Garrix radit će glazbu za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine. Umjetnik je potpisao ugovor s UEFA-om i obvezao se producirati službenu himnu, kao i ostale važne glazbene segmente turnira.

Ovaj 23-godišnji glazbenik najavio je svoj novi angažman tijekom nastupa u svom rodnom gradu Amsterdamu u subotu 19. listopada. Glazba će po prvi put u cijelosti biti izvedena prilikom ceremonije otvaranja UEFA Euro 2020 prvenstva na Olimpicu u Rimu, 12. lipnja 2020. godine. Na proljeće će biti objavljen dio pjesme i otkrit će se s kojim je pjevačem ili pjevačicom poznati DJ surađivao.

Uz službenu himnu prvenstva, Garrix će osmisliti i glazbu koja će svirati na početku svake utakmice pri izlasku nogometaša na teren, kao i glazbu za službene TV prijenose. "Nevjerojatna je čast biti odabran za stvaranje službene himne za UEFA Euro 2020 i jedva čekam da je svi čuju", rekao je Garrix. "Turnir sljedećeg ljeta će obožavatelje približiti više nego ikad prije. Zaista se nadam da će i moja pjesma svima u Europi pružiti osjećaj kao da su dio njega".

"UEFA Euro 2020 bit će mjesec proslave u cijeloj Europi. Nema bolje osobe za napraviti zabavu od Martina Garrixa. I glazba i nogomet okupljaju ljude, a s obzirom na to da će se prvenstvo po prvi put igrati u 12 gradova kontinenta, jedinstvo će biti jedna od važnih tema tijekom prvenstva", rekao je direktor marketinga UEFA-e, Guy-Laurent Epstein.


- Izvor: UEFA.com
Prevela: Ružica Ereš