FreddieMeter: Usporedite svoj glas s glasom Freddieja Mercuryja u novoj aplikaciji

Nova aplikacija analizira visinu, boju i melodioznost vašeg glasa i uspoređuje ih s Freddiejevom pomoću umjetne inteligencije. Odaberite neku od četiri pjesme i saznajte pjevate li dobro kao Freddie Mercury.

AUTOR: Louder Sound
OBJAVLJENO: 14.11.19 u 21:08
https://bit.ly/351vT11
Napravljena je nova online aplikacija pomoću koje možete usporediti svoj raspon glasa s onim legendarnog pjevača grupe Queen, Freddieja Mercuryja.

Ovaj projekt je nastao u suradnji YouTubea, Google Creative Laba i Google Researcha s članovima grupe Queen i tvrtkama Universal Music Group i Hollywood Records, piše Louder Sound.

Rezultat je FreddieMeter, aplikacija koja je objavljena na 44. obljetnicu prve izvedbe pjesme Bohemian Rhapsody uživo, koja se dogodila u Empire Theater u Liverpoolu u studenom 1975. godine.

Aplikacija analizira visinu, boju i melodioznost vašeg glasa i uspoređuje je s Freddiejevom pomoću umjetne inteligencije. Rezultat se mjeri u postotcima, gdje se određuje srednja vrijednost spomenute tri kategorije mjerenja.

Možete odabrati četiri pjesme za izvedbu – Bohemian Rhapsody, Somebody to Love, Don't Stop Me Now i We Are The Champions – a glazbu prati tekst pjesme u stilu karaoka. Svoj snimak i video možete objaviti na YouTubeu i drugim društvenim mrežama, a korištenjem hashtaga #FreddieChallenge možete potaknuti i druge da se okušaju.

Bend je nedavno objavio rezultate kampanje You Are The Champions koja je prvi put najavljena nakon što je pjesma Bohemian Rhapsody prešla milijardu pregleda na YouTubeu.

Više od 5.400 ljudi iz 110 zemalja odazvalo se u kampanji i poslalo videozapise koji su postali dijelom novih fan-made spotova za pjesme Bohemian Rhapsody, Don't Stop Me Now i A Kind Of Magic, koji su objavljeni krajem prošlog mjeseca.


Prevela: Ružica Ereš