Ed Sheeran proglašen britanskim izvođačem desetljeća

Engleski tekstopisac i pjevač kroz posljednjih je deset godina izrastao iz talentiranog dečka u globalnu pop ikonu.

AUTOR: Hot Press
OBJAVLJENO: 13.12.19 u 19:04
https://bit.ly/2rIs96E
Official Charts Company (OCC), grupa koja sastavlja britanske top ljestvice, proglasila je Eda Sheerana britanskim izvođačem desetljeća.

S 12 singlova i albuma broj jedan u periodu od 2010. do 2019. godine, ovaj 28-godišnji kantautor postigao je više nego bilo koji drugi umjetnik u svojoj ligi. Pored toga, proveo je najviše tjedana na prvom mjestu obje ljestvice, sa 79 tjedana na broju jedan, piše Hot Press.

"Ovo je ludilo", komentirao je Sheeran. "Nisam očekivao ni da ću imati karijeru dužu od pet godina, a radim to već jedno desetljeće... Hvala svima koji su me podržali u proteklih deset godina, posebice mojim divnim obožavateljima".

Martin Talbot, izvršni direktor OCC-a, nahvalio je ovog glazbenika. "Ed je zaista dominirao u ovom desetljeću i dostojan je primatelj ove nevjerojatne nove nagrade", rekao je. "Početkom desetljeća bio je slabo poznat (iako vrlo cijenjen) mladi 18-godišnjak iz Suffolka – ali njegov katalog dostignuća nakon toga zaista je izvanredan. Danas se zaista izgradio do najviše razine globalnih superzvijezda".

Shape of You, Sheeranov hit iz 2017. godine, proglašen je pjesmom desetljeća. Ova pjesma dominirala je top ljestvicama 14 tjedana, a prodana je u 4,5 milijuna primjeraka širom svijeta. Na trećem mjestu našao se Sheeranov hit Thinking Out Loud, a na petom Perfect. Drugo i četvrto mjesto zauzele su pjesme Uptown Funk (Mark Ronson) i Despacito (Luis Fonsi).