Pjesma "Smells Like Teen Spirit" prešla milijardu pregleda na YouTube

Ovaj video sada se pridružio drugim poznatim pjesmama s više od milijardu pregleda, a tek je drugi glazbeni videospot iz devedesetih koji je prešao tu granicu nakon pjesme "November Rain" benda Guns N' Roses. Najstariji videozapis s više od milijardu pregleda je spot za pjesmu "Bohemian Rhapsody" benda Queen.

AUTOR: Loudwire
OBJAVLJENO: 26.12.19 u 21:15
https://bit.ly/39jwjmD
Pjesma Smells Like Teen Spirit benda Nirvana uvijek će se smatrati pjesmom koja je doista potaknula popularnost grunge glazbe. Spot za ovu pjesmu sada je postao jedan od najgledanijih spotova iz devedesetih godina, prešavši milijardu pregleda na platformi YouTube.

Ovaj video sada se pridružio drugim poznatim pjesmama s više od milijardu pregleda, a tek je drugi glazbeni videospot iz devedesetih koji je prešao tu granicu nakon pjesme November Rain benda Guns N' Roses. Najstariji videozapis s više od milijardu pregleda je spot za pjesmu Bohemian Rhapsody benda Queen.

Često se kaže da je Nirvana bend koji je odredio jednu generaciju, budući da ih se često spominje kao glavni uzrok propadanja hair metal žanra, a mladi fanovi ove glazbe tražili s način kako se riješiti viškova i pompoznosti tih izvedbi iz osamdesetih koje su postale multiplatinasti MTV dragulji. Utjecaj ove grupe iz Seattlea očito je utjecao na više od jedne generacije jer njihove hit pjesme se i danas smatraju kultnim, četvrt stoljeća od raspada benda nakon tragičnog samoubojstva Kurta Cobaina 1994. godine, piše Loudwire.

U našoj galeriji pogledajte videospot za ovu kultnu pjesmu devedesetih.