Pjevačica Billie Eilish osvojila pet Grammyja

Osamnaestogodišnja pjevačica osvojila je nagradu u kategorijama za pjesmu godine, album godine, snimak godine i za najboljeg novog umjetnika i tako postala druga osoba u povijesti ove nagrade koja je nominirana i koja je pobijedila u četiri glavne kategorije iste godine. Osvojila je i nagradu za najbolji pop vokalni album.

Chris Pizzello/AP Photo
AUTOR: UNILAD
OBJAVLJENO: 27.01.20 u 19:27
https://bit.ly/2sYbqwG
Osamnaestogodišnja pjevačica Billie Eilish jučer je osvojila četiri Grammyja u kategorijama pjesme godine, albuma godine, snimka godine i najboljeg novog umjetnika. Tako je postala druga osoba, i najmlađa osoba, koja je nominirana i koja je pobijedila u sve četiri glavne kategorije iste godine.

Osvojila je i nagradu za najbolji pop vokalni album.

Eilish je u svojoj karijeri već oborila nekoliko rekorda i čak postala dijelom Guinnessove knjige rekorda 2020. jer je najmlađa umjetnica čiji je album (When We All Fall Asleep, Where Do We Go?) dospio na prvo mjesto top ljestvica, piše UNILAD.

Pored toga, prva je izvođačica s najviše istovremenih ulazaka na Billboard Hot 100 ljestvicu, s ukupno 14 pjesama.

Na svom albumu Eilish je blisko surađivala s bratom, Finneasom O'Conellom, no nisu se nadali da će pobijediti uz veća konkurentska imena.

Još jedno nedavno postignuće mlade pjevačice je i to što će postati najmlađa osoba koja će snimiti pjesmu za film James Bond. Taj naslov će preuzeti od Sama Smitha, koji je imao 23 godine kada je snimio pjesmu Writing's On the Wall for Spectre, prije kojeg je tu titulu držala Adele, koja je s 24 godine snimila pjesmu Skyfall.

Riječ je o posljednjem Bondovom filmu s Danielom Craigom u glavnoj ulozi.