Dave Grohl potvrdio da je novi album Foo Fightersa završen

Grohl nije dao nikakve detalje o nazivu albuma ni datumu izlaska, no budući da su datumi nastupa diljem SAD-a i Europe već objavljeni, moguće je da fanovi neće još dugo čekati.

Andreas Lawen/Wikimedia Commons
AUTOR: NME
OBJAVLJENO: 12.02.20 u 22:57
https://bit.ly/2vuvl7i
Frontmen benda Foo Fighters, Dave Grohl, potvrdio je da je novi album benda gotov.

Grohl, koji je u listopadu prošle godine potvrdio da bend radi na svom desetom studijskom albumu, otkrio je da je materijal razvijen iz nekih njegovih starih demo snimaka, piše NME.

"Upravo smo završili sa snimanjem. Neke od pjesama, one najbolje, nastanu za 45 minuta. Onda su tu i ostale pjesme – u jednoj pjesmi imamo i riff na kojem radim već 25 godina. Prvi put sam ga snimio u svom podrumu u Seattleu", rekao je Grohl u intervjuu.

Grohl je u razgovoru otkrio i da radi na novom dokumentarcu o iskustvima s turneja kombijem: "Sve sam intervjuirao... Beatlesi su radili turneje kombijem, Guns N' Roses, Metallica, U2, svi su imali kombi... Ima nešto u tome".

"Film ne govori toliko o anegdotama tijekom tih turneja, nego više o nagonu koji nas tjera na njih... Zašto bi itko odustao od svega, napustio posao i ostavio sve iza sebe samo da pokuša ostvariti neki san, bez ikakve garancije da će u tome uspjeti", nastavio je Grohl.

Grohl nije dao nikakve detalje o nazivu albuma niti datumu izlaska, no moguće je da će se sve to saznati uskoro jer su već objavljeni datumi nastupa širom SAD-a i Europe.