EESTech Challenge Tuzla poziva mlade IT-evce na 4. hackathon: Tema Human-Computer Interaction

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope Lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla) već četvrtu godinu zaredom organizuje takmičenje (hackathon) pod nazivom "EESTech Challenge Tuzla". Prijave do 5. jula

AUTOR: Dženita Đulbić
OBJAVLJENO: 03.07.20 u 18:46
OSVJEŽENO: 03.07.20 u 18:46
https://bit.ly/3isZc4c
EESTech Challenge je takmičenje koje okuplja ambiciozne mlade ljude koji žele da napreduju u IT svijetu. Održava se širom Europe u nekoliko lokalnih komiteta Udruženja EESTEC. Od samog početka, LC Tuzla je jedan od organizatora lokalnih rundi ovog takmičenja. Svake godine, tema takmičenja se mijenja ali ostaje u domenu IT svijeta.

Pored lokalnih rundi, jedan od lokalnih komiteta Udruženja, organizuje i finalnu rundu na koju dolaze pobjednici lokalnih rundi i takmiče se za prvo mjesto cjelokupnog takmičenja. 

Pobjednici lokalne runde će predstavljati Univerzitet u Tuzli na finalnoj rundi takmičenja u Krakowu, Poljska.

Prvoplasirani tim dobiva plaćeno putovanje na finalnu rundu kao nagradu za osvojeno prvo mjesto i dodatno simboličnu nagradu koju izabere Organizacioni tim. Pored ovih nagrada, dodjeljuju se i kuponi od strane jednog ili više sponzora za učestvovanje na kursu koji oni organizuju.

Ovogodišnja tema je  "EESTech Challenge 2020 – Human-Computer Interaction“, a datum održavanja 24-satnog takmičenja je 17. juli 2020. godine.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, uz neophodne mjere zaštite, lokalna runda takmičenja održat će se 17. jula, a svi zainteresovani mogu se prijaviti do 5. jula na sljedećem linku

Prijave mogu biti individualne ili u timu. U slučaju da se prijavljujete individualno, nakon zatvaranja prijava ćemo vas spojiti sa ostalim individualnim prijavama i tako formirati tim.

Naravno, veće su vam šanse da budete primljeni ukoliko sastavite tim od tri ambiciozne osobe koje su željne dokazivanja.

U formi za prijavu ćete dodati i vaš CV da, ukoliko to zatraže, ih možemo dostaviti kompanijama koje su sponzori ovogodišnjeg takmičenja.