Mašinski fakultet Tuzla: Strojotehnika i Kinetic donirali licence za SolidWorks, Draftsight i SolidCAM

Ova vrijedna donacija će omogućiti da nastavno-naučni i istraživački proces na Mašinskom fakultetu bude podržan korištenjem originalnih licenci čime se osigurava da studenti imaju kvalitetniju edukaciju i usavršavanje iz domena projektovanja, modeliranja, oblikovanja, analize i simulacije

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 18.09.21 u 21:27
OSVJEŽENO: 18.09.21 u 21:27
https://bit.ly/3lKTFbH
Tvrtka Strojotehnika d.o.o., Zagreb, uz učešće kompanije Kinetic d.o.o. Sarajevo, donirala je Mašinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli edukativne licence za programske pakete SolidWorks, Draftsight i SolidCAM.

Ova vrijedna donacija će omogućiti da nastavno-naučni i istraživački proces na Mašinskom fakultetu bude podržan korištenjem originalnih licenci čime se osigurava da studenti Mašinskog fakulteta u Tuzli imaju  kvalitetniju edukaciju i usavršavanje iz domena projektovanja, modeliranja, oblikovanja, analize i simulacije primjenom navedenih softverskih paketa. Na taj način će biti osposobljeni da svoja stečena znanja po završetku studija konkretno iskoriste i primjene u industriji i realnom sektoru.

U petak, 17. septembra 2021. godine na Mašinskom fakultetu je održana finalna instalacija te primopredaja i testiranje softverskih paketa, uz prisustvo predstavnika firmi Strojotehnika i Kinetic.

Dekan Mašinskog fakulteta u Tuzli prof. dr. Denijal Sprečić je tom prilikom uručio zahvalnice Marijanu Markoviću (Strojotehnika d.o.o.) i Harsenu Kočanu (Kinetic d.o.o.).