Mayweather porazio McGregora tehničkim nokautom u desetoj rundi

Conor McGregor je dao sve od sebe, ali to jednostavno nije bilo dovoljno. Floyd Mayweather Jr. očekivano se pokazao boljim bokserom te je MMA borca u T-Mobile Areni u Las Vegasu zaustavio tehničkim nokautom u desetoj rundi. Tako je završena priča oko “borbe stoljeća” i najvećeg borilačkog spektakla u novijoj povijesti.

AUTOR: Fight Site
OBJAVLJENO: 27.08.17 u 09:07
https://bit.ly/2XhVnTs
UFC-ov prvak, McGregor, nije uspio šokirati svijet, ali se nema čega sramiti jer je u svom profesionalnom bokserskom debiju pružio odličan otpor jednom od najboljih boksera u povijesti sporta.

McGregor (21- 3 MMA, 0-1 boks) je dobro otvorio meč. U uvodnim rundama bio je agresivniji i aktivniji borac. Opasnost je izbjegavao držeći Mayweathera (50-0) na distanci te je mijenjao stavove i pokušavao nadmudriti iskusnog veterana. “The Notorious” je tražio prilike i prljavim radom u klinču pa ga je sudac nekoliko puta upozorio zbog držanja za glavu i čekić udaraca.

No kako su runde odmicale Irac je sve više počeo pokazivati znakove umora. Njegovi udarci više nisu imali značajnu snagu koja bi potencijalno ugrozila Mayweathera i sve je više išao u defenzivu.

Mayweather je s druge strane nakon strpljivog čekanja polako počeo pojačavati tempo i povremeno bacati jake udarce tražeći nokaut, iako se nije u potpunosti predao agresivnom napadu. No udarci su sjedali sve češće, a McGregor je sve češće tražio predah u dugim držanjima u klinču.

I konačno, u desetoj rundi McGregor više nije imao snage da se efektivno brani te je Floyd sasvim probio njegov gard. Nakon nekoliko čistih udaraca koji su uzdrmali Irca sudac je uskočio i spasio McGregora od sigurnog nokauta dok je ovaj još uvijek stajao na nogama.

Mayweather je tako spasio reputaciju “slatke znanosti”, ali i ispunio svoje obećanje, odnosno, nije dopustio da borba dočeka odluku sudaca.

Pedesetom profesionalnom pobjedom Mayweather je oborio rekord Rockyja Marciana (49-0) i karijeru završio kako je i planirao, neporažen, piše FightSite.hr.