Reprezentacija BiH u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva beskućnika

Protivnik našim momcima u četvrfinalu će biti reprezentacija Čilea

AUTOR: FENA
OBJAVLJENO: 04.09.17 u 08:32
https://bit.ly/324f5FZ
Pobjedama protiv Južnoafričke Republike 11:4, Irske 5:2, Sjeverne Irske 10:3, Zimbabvea 9:4 i Švicarske 12:3, reprezentacija BiH je izborila je plasman u četvrtfinale SP beskućika u malom nogometu u Oslu bez i jednog poraza. Protivnik našim momcima u četvrfinalu će biti reprezentacija Čilea koja je kao drugoplasirana završila nastup u grupi D.

BiH ove godine na Svjetskom prvenstvu predstavljaju Nermin Salkanović, Vjeko Matuh, Mevludin Osmanović, Ademir Bajrić, Amir Zulić, Muhamed Golub, Kenan Žunić, Ado Mustafić, predvođeni selektorom Elmedinom Škrebom, asistentom Vedadom Kovačevićem i volonterom Harisom Okanovićem.

Igrači, zapravo učesnici u projektu, su mladi iz socijalno ranjivih i marginaliziranih grupa našeg društva, među kojima su beskućnici, prognana i raseljena lica, djeca bez roditeljskog staranja, korisnici smješteni u kolektivnim i izbjegličkim naseljima, kao i pripadnici manjina. Veći rezultat od takmičarskog, što je i krajnji cilj projekta, su pozitivna iskustva i doživljaji koji su igračima promijenili živote, i učinili da se osjećaju ponosnim kao reprezentativci i ambasadori svoje zemlje.

Udruženje "Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS“ (MFS-EMMAUS) iz Doboj Istoka kao partner "Homeless World Cup“ (HWC) organizacije iz Škotske i nosioc projekta "Malonogometne reprezentacije beskućnika BiH“, od septembra 2011. godine aktivno radi na realizaciji ovog projekta, saopćeno je iz Foruma EMMAUS.