VIDEO: Navigacija kroz Grand Canyon zahtijeva vještinu - s djecom postaje umjetnost

Najsretnije od nas su očevi, djedovi ili drugi stariji članovi porodice i prijatelji učili da čuvamo i poštujemo prirodu i omogućili nam da doživimo magične trenutke u prirodi kojih ćemo se sjećati dok smo živi

AUTOR: Jasmin Valjevac
OBJAVLJENO: 09.02.19 u 14:10
http://bit.ly/2XeBxIL
Odgajanje djece na način da zavole prirodu može biti težak i zahtjevan posao. Većina nas, ako budemo iskreni, priznajemo da nemamo pojma šta radimo. Kako, na koji način današnjoj djeci objasniti ili pokušati približiti sve čari onoga što nas okružuje.

Ponekad se pitamo da li bi to uopšte trebalo da radimo. To pogotovo dolazi do izražaja kad se nađete u podnožju Grand Kanjona sa djecom koja su donekle vješta u određenim oblastima, međutim ni približno za ono što ih očekuje u ovoj avanturi.

U ovom 30-minutnom filmu, Christian Knight je neosporno iskren. Pridružite se ovom otvorenom momku i njegovoj djeci u divljoj, čarobnoj i nezaustavljivoj vožnji u srž roditeljstva i dijela Grand Canyona pod nazivom Lava Falls.

Naravno da trebamo učiniti sve da pomognemo djeci da razviju ljubav i odgovornost prema prirodi. Najsretnije od nas su očevi, djedovi ili drugi stariji članovi porodice i prijatelji učili da čuvamo i poštujemo prirodu i omogućili nam da doživimo magične trenutke u prirodi kojih ćemo se sjećati dok smo živi.

Izvor: Adventure Journal