U zoološkom vrtu na Floridi izleglo se mladunče ugrožene ptice Rhabdotorrhinus corrugatus

Primjerci ovih ptica nalaze se u Indoneziji, Maleziji i Tajlandu, a zbog uništavanja njihovih prirodnih staništa smatraju se ugroženom vrstom.

AUTOR: Geek
OBJAVLJENO: 16.06.19 u 12:04
MONTHLY_RATE_LIMIT_EXCEEDED
Mladunče ugrožene vrste ptice Rhabdotorrhinus corrugatus nedavno je napravilo svoje prve korake u zoološkom vrtu na Floridi.

Slatka ptičica izašla je 8. lipnja iz svog gnijezda u Zoološkom vrtu Brevard u Melbourneu, Florida. Izlegla se 12. travnja a još uvijek se ne zna njezin spol niti je dobila ime. Zoološki vrt Brevard je snimio prve korake ptice koje možete vidjeti na Facebook videozapisu koji prikazuje životinju dok provodi vrijeme s majkom.

Ptić je potomak Morticie i Gomeza, dva primjerka ptice Rhabdotorrhinus corrugatus koji imaju otprilike po 26 godina. Ovo je važna prekretnica za roditelje koji nisu imali mladunčad u posljednjih sedam godina, prenosi Geek.

Prije nego što ženka ptice Rhabdotorrhinus corrugatus položi svoja jaja, ona napravi zatvoreno gnijezdo pomoću mješavine voća, perja i izmeta. Mužjak joj donosi i daje hranu kroz mali prorez tijekom tridesetodnevnog inkubacijskog perioda i razdoblja gniježđenja koje može potrajati od pet tjedana do tri mjeseca, navode iz Zoološkog vrta Brevard.

Primjerci ovih ptica nalaze se u Indoneziji, Maleziji i Tajlandu, a zbog uništavanja njihovih prirodnih staništa smatraju se ugroženom vrstom. Budući da ove ptice djeluju kao oprašivači, pomažu održavanju ekosustava prašume.


Prevela: Ružica Ereš