Brazilska biologinja otkrila četiri nove vrste pauka i nazvala ih po članovima omiljenih heavy metal sastava

"To je žanr glazbe koji mi se sviđa i koji obično slušam. Oduvijek sam htjela odati počast Ricku Allenu jer mislim da je on čovjek za primjer", komentirala je biologinja Christina Rheims. "To je bubnjar koji je ostao bez ruke, ali je nastavio svoju karijeru i naučio kako svirati samo jednom rukom. Dakle, i on je jedan od 'Extraordinariusa'".

AUTOR: Louder Sound
OBJAVLJENO: 21.10.19 u 20:40
OSVJEŽENO: 21.10.19 u 20:40
https://bit.ly/35N8TEl
Članica biološkog istraživačkog instituta Butantan u Sao Paolu imenovala je četiri nove vrste pauka po svojim omiljenim rock zvijezdama.

Christina Rheims, koja je ranije već imenovala više od 200 vrsta pauka, odlučila je ispoštovati svoje najdraže glazbene sastave – Iron Maiden, Def Leppard, Scorpions i brazilski bend Angra – i stvorila je novi rod pauka, Extraordinarius, u tom procesu.

Četiri pauka iz porodice Sparianthinae, koji su pronađeni u području između južnog dijela Meksika i Argentine sada se zovu Extraordinarius bruceickinsoni po frontmenu Iron Maidena Bruceu Dickinsonu, Extraordinarius rickalleni po bubnjaru Def Lepparda Ricku Allenu, Extraordinarius klausmeinei po pjevaču Scorpionsa Klausu Meineu, i Extraordinarius andrematosi po preminulom vokalistu brazilskog benda Angra, Andréu Matosu, prenosi Louder Sound.

"To je žanr glazbe koji mi se sviđa i koji obično slušam. Oduvijek sam htjela odati počast Ricku Allenu jer mislim da je on čovjek za primjer", rekla je Rheims za portal PRI. "To je bubnjar koji je ostao bez ruke, ali je nastavio svoju karijeru i naučio kako svirati samo jednom rukom. Dakle, i on je jedan od 'Extraordinariusa'".

Rheims je također rekla kako je frontmena Scorpionsa, Klausa Meinea, ova vijest oduševila te da je zatražio službenu potvrdu o tomu, koju je ona napravila i potpisala.

"Volim se našaliti kako on sada ima moj autogram", rekla je Rheims.

Ovi noćni pauci rastu do 2 centimetra i nisu opasni za ljude.

Ovo nije prvi put da su stvorenja dobila ime po rock zvijezdama. Jedna vrsta škampa roda Alpheidae dobila je ime po Pink Floydu (Synalpheus pinkfloydi), pola metra dugi crv koji je živio prije 420 milijuna godina dobio je ime po danskom glazbeniku Kingu Diamondu (Kingnites Diamondi), druga izumrla vrsta crva dobila je ime prema Alexu Websteru (Websteroprion armstrongi), basistu metal benda Cannibal Corpse, a fosil krokodila iz jurskog doba dobio je ime po Lemmyju, legendarnom frontmenu benda Motorhead (Lemmysuchus).


Prevela: Ružica Ereš