[Fotogalerija] Obiteljska ljubav: Najljepše ovogodišnje fotografije prema odabiru Društva za zaštitu divljine

WCS pomaže vladama i zajednicama u zaštiti "prirodnih sustava kritičnih za spašavanje divljih životinja i lokaliteta" koristeći osnovne principe društvene i ekološke održivosti. Kako bi proslavila naš planet, ali i posao kojim se bavi, ova organizacija često dijeli fotografije eklektičnih vrsta i ekosustava na našem planetu.

AUTOR: IFLScience
OBJAVLJENO: 28.12.19 u 16:39
http://bit.ly/37fDvhr
Društvo za zaštitu divljine (WCS) objavilo je svoje omiljene fotografije iz 2019. godine iz pet parkova divljine u New Yorku i od operatera čiji se rad prostire na gotovo 60 zemalja svijeta. Ove godine vrh liste čine fotografije obiteljskih nježnosti, od dva mladunčeta crvene pande, čije rođenje predstavlja pokret za spas vrste, do mladunaca andskog medvjeda koji su prvi put viđeni u svibnju.

WCS pomaže vladama i zajednicama u zaštiti "prirodnih sustava kritičnih za spašavanje divljih životinja i lokaliteta" koristeći osnovne principe društvene i ekološke održivosti.

"Tijekom proteklog stoljeća, WCS je uspostavio dugoročnu prisutnost na očuvanju u pojedinim divljim lokalitetima diljem Amerike, Afrike, Azije i Oceanije, izgradio jaka i pouzdana partnerstva i stekao dubinu znanja koja osigurava djelotvorno očuvanje. Zaštitimo posljednje divlje lokalitete jer su netaknuti, imaju bioraznolikost, najotporniji su na klimatske promjene i bastioni su za velike, važne vrste divljih životinja", stoji na službenoj stranici organizacije.

Kako bi proslavila naš planet, ali i posao kojim se bavi, ova organizacija često dijeli fotografije eklektičnih vrsta i ekosustava na našem planetu.

Slika 1 - Dva mladunčeta crvene pande (Ailurus fulgens refulgens) prvi put su se u javnosti pojavile u WCS-ovom parku ove jeseni. Njihovo rođenje posljedica je programa uzgoja u suradnji s drugim akreditiranim zoološkim vrtovima grupe Species Survival Plan čiji je cilj održavanje genetske raznolikosti populacije.

Slika 2 - Primjerak američkog ili karipskog flamigna (Phoenicopterus ruber) hrani mladunče koje još uvijek ima bijelo perje. Ružičasto perje razvit će nakon konzumiranja algi, rakova i drugih beskralježnjaka u takvim bojama.

Slika 3 - Primjerak gelade (Theropithecus gelada) s mladunčetom, čijem je muškom roditelju ugrađen bežični monitor srca tijekom kirurškog zahvata.

Slika 4 - Tele ugrožene vrste gaura (Bos gaurus) rođeno ove godine u zoološkom vrtu u Bronxu postat će jedna od najvećih svjetskih vrsta divljih goveda. Preostalo je između 6.000 i 21.000 primjeraka ove vrste u šumovitim staništima u Aziji, a vrsta se suočava s drastičnim smanjenjem populacije zbog ljudskih napada.

Slika 5 - Mužjak, ženka i tele bizona (Bison bison) savršeno su se poredali tijekom fotografiranja u Zoološkom vrtu Bronx. S manje od 13.000 primjeraka vrste koji su ostali u svom endemskom staništu u Sjevernoj Americi, ovaj veliki sisavac sve se više približava kategoriji ugrožene vrste.

Slika 6 - Šarena porodica Wolfovih zamoraca (Cercopithecus wolfi) uhvaćena je u maženju u šumi Congo Gorilla u Zoološkom vrtu Bronx. Ovi stanovnici drveća žive u južnom toku rijeke Kongo, između Demokratske Republike Kongo i Ugande.