Kaikaia Gaga: Novootkrivena vrsta kukca dobila ime po Lady Gagi

Buba Kaikaia gaga imala je jedinstvene osobine koje su je razlikovale od drugih kukaca

AUTOR: Billboard
OBJAVLJENO: 14.03.20 u 22:58
https://bit.ly/2wVy0YE
Student Sveučilišta u Illinoisu nedavno je otkrio novu vrstu insekta i nazvao ga po Lady Gagi. Novi kukac pronađen u blizini pacifičke obale Nikaragve sada je poznat po imenu Kaikaia Gaga.

Student doktorskog studija entomologije Brendan Morris pronašao je kukca dok je analizirao oko 1.000 kukaca iz Prirodoslovnog muzeja Carnegie radi istraživanja. Buba, Kaikaia gaga, imala je jedinstvene osobine koje su je razlikovale od drugih kukaca, piše Billboard.

"Ako će se ijedan kukac zvati po Lady Gagi, to mora biti ovaj, jer imaju te lude rogove, i ima nešto u njihovom izgledu što asocira na modu", rekao je Morris za The Illinois News Bureau, koji je prvi izvjestio o tome. "Oni izgledaju drugačije od drugih kukaca".

Ovo nije prva vrsta koja je dobila ime po poznatim glazbenicima. Prošlog mjeseca jedna vrsta raka dobila je ime po bendu MetallicaMacrostylis Metallicola, a 2017. godine vrsta škampa roda Alpheidae, Synalpheus pinkfloydi, dobila je ime po bendu Pink Floyd. Prije nekoliko mjeseci, biologinja Christina Rheims imenovala je četiri nove vrste pauka po svojim omiljenim rock zvijezdama.