BiH - Švicarska za baraž SP 2019: Zmajevi imaju volju, želju i htijenje za trijumf i slavlje u Mejdanu

Izaći ćemo u istom sastavu kao i u prvoj utakmici protiv Švicarske. Želimo da završimo ovaj posao. Došli smo do izvora i treba da se napijemo vode

AUTOR: Vedran Bosanac
OBJAVLJENO: 13.01.18 u 18:09
https://bit.ly/2Xbsybq
Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine u dvorani Mejdan u Tuzli večeras u 20.00 sati igraju protiv reprezentacije Švicarske odlučujući meč u kvalifikacijama za baraž koji vodi na Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj. Nakon pobjede na gostovanju u St. Galenu Zmajeve i neriješen rezultat vodi do cilja.

Izabranici selektora Bilala Šumana su prije tri dana istu reprezentaciju u St. Gallenu pobijedili sa 24:21 i napravili veliki korak za plasmanu u baraž, za koji im je danas potrebna pobjeda ili neriješen rezultat. 

"Uz volju, želju i htijenje rezultat ne bi trebao izostati. Znamo šta nam je činiti i kako ćemo igrati, imamo sve uslove da napravimo jedan pravi posao. Fokus je da se okrenemo prema nama, a ne protivniku, da se fokusiramo na odbranu i individualne zadatke i da to ispadne kolektivni zadatak.

"Mislim da su igrači spremni, opet je sve u našim rukama, znamo da je Mejdan prepun, rasprodan, igramo na domaćem terenu. Mislim da će biti teška utakmica, radi se o jednoj kvalitetnoj selekciji. Međutim, napravili smo to što smo napravili, treba da završimo ovaj posao i da oko 10 sati večeras slavimo na pravi način", izjavio je Šuman za N1 BiH i dodao:

"Što se tiče Vranješa, mislim da će biti spreman za večeras, imamo malih problema sa Toromanovićem koji je na nekih 60 posto. Međutim, oni žele i hoće. Večeras je ta utakmica, nije sutra. Izaći ćemo u istom sastavu kao i u prvoj utakmici protiv Švicarske. Želimo da završimo ovaj posao. Došli smo do tog izvora i treba da se napijemo te vode"

Kapiten Mirsad Terzić mišljenje o Švicarskoj "nije promijenilo ni poslije pobjede".

"Smatram da su opasni i nezgodni, a sada znamo da su i arogantni i bezobrazni što nam treba biti na umu. Razmišljamo samo o bodovima. Ne smijemo se opustiti jer prostora za opuštanje nema. Jako su kvalitetni i mladi te im ne smijemo dati šansu da se rastrče."

Tuzlaci, najbolja i najvatrenija sportska publika u BiH, razgrabili su svih 4.000 štampanih ulaznica za večerašnji sportski spektakl u Mejdanu. 

Fenomenalni golman švicarske reprezentacije Nikola Portner je u intervjuu za N1BiH rekao da su šanse za prolazak 50:50 te je najavio veliku bitku u Mejdanu:

"Ja sam sanjao takvu atmosferu, za takve utakmice se živi i trenira. Jedva čekam da počne spektakl".