Robert Prosinečki: Zmajevi trebaju igrati atraktivno i dominantno

Moj stručni stožer i ja vjerujemo da BiH ima dobru reprezentaciju s kojom se može napraviti rezultat

AUTOR: Vedran Bosanac
OBJAVLJENO: 06.01.18 u 20:11
http://bit.ly/325K4RV
U hotelu Europa u Sarajevu danas je održana prva zvanična press konferencija na kojoj se gostima i predstavnicima medija prvi put nakon imenovanja obratio novoizabrani selektor fudbalske A reprezentacije, Robert Prosinečki.

"Meni je pripala čast da budem novi selektor Bosne i Hercegovine što je veliki zadatak za mene jer svi znamo da u toj reprezentaciji ima velikih ambicija, pogotovo za sljedeće kvalifikacija za Europsko prvenstvo i ‘’Ligu nacija’’.

"Neovisno o protivnicima Bosne, kod nas postoje kvaliteti i mi samo razmišljamo o odlasku na Evropsko prvenstvo. Mislim da imamo igrače koji mogu igrati atraktivno, Bosna treba igrati atraktivno i dominantno, ne što ja tako želim već što imamo takve igrače."

U ova dva dana, dobio sam mnogo poziva podrške i čestitiki od strane  brojnih fudbalskih prijatelja i učinit ću sve kako bih opravdao vaša očekivanja’’ - kazao je Prosinečki na press konferenciji.

Na pitanje novinara o podmlađivanju selekcije Prosinečki je rekao da za njega ne postoje mladi ni stari fudbaleri, samo oni koji su kvalitetni i oni koji nisu.

"Moj zadatak će biti da pričam sa Ibiševićem i Lulićem jer mislim da još uvijek mogu dati nešto. To su igrači koji igraju u velikim klubovima i puno su dali za Bosnu i Hercegovinu. Nadam se da će se vratiti, a u suprotnom ćemo potražiti nove igrače

Dodao je da će dati sve od sebe da pojača reprezentaciju sa što više kvalitetnih igrača, kako iz Premijer lige, tako i iz drugih evropskih liga.

"Moj stručni stožer i ja vjerujemo da BiH ima dobru reprezentaciju s kojom se može napraviti rezultat. A nakon toga će valjda doći i potpora. Razumljivo mi je da su mediji bili za Amara Osima. Ali, ako budemo imali rezultat onda će mediji sigurno biti naklonjeniji reprezentaciji. Rezultat je taj koji može promijeniti sliku", izjavio je novi trener Zmajeva.

Prosinečki će reprezentaciju voditi u UEFA Ligi nacija, kao i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.