Kineski proizvođači prehrambenih proizvoda koriste robote za testiranje okusa

Prema izvješću koje je prošlog mjeseca dostavila vlada NR Kine, roboti za testiranje okusa koje pokreće umjetna inteligencija garantiraju kvalitetu neke kineske hrane za masovnu proizvodnju.

AUTOR: South China Morning Post
OBJAVLJENO: 11.05.19 u 11:57
MONTHLY_RATE_LIMIT_EXCEEDED
Proizvođači prehrambenih proizvoda su se okoristili strojevima koji oponašaju osjetila ljudskih stručnjaka, međutim, nisu svi spremni dopustiti uređajima da vode glavnu riječ o kineskoj kuhinji.
 
Prema izvješću koje je prošlog mjeseca dostavila vlada NR Kine, roboti za testiranje okusa koje pokreće umjetna inteligencija garantiraju kvalitetu neke kineske hrane za masovnu proizvodnju, prenosi South China Morning Post.
 
Više od deset proizvođača tradicionalne kineske hrane koji su duže od tri godine sudjelovali u istraživanju programa umjetne inteligencije za testiranje okusa pod pokroviteljstvom vlade, prijavilo je znatno veću zaradu, utirući put za masovnu primjenu ove tehnologije, izvjestilo je Državno kinesko vijeće lake industrije.
 
Vijeće, ranije poznato kao Državni zavod za laku industriju, je izvjestilo da su roboti kušali slaninu, Chinkiang (vrsta octa koji se dobiva fermentacijom riže), kineske suhe rezance, Huangjiu (kinesko žuto vino) i čaj. U izvješću se navodi da su roboti povećali zaradu proizvođača za više od 300 milijuna juana (44,5 milijuna američkih dolara) od 2015. godine.
 
Za Front Slobode prevela Ružica Ereš