OnePlus u novoj marketinškoj kampanji napravio glasovir od 17 pametnih telefona

Inženjeri su spojili 17 OnePlus 7T Pro uređaja u kućište klavira, a na svakom telefonu nalazi se po 5 tipki (tri bijele i dvije crne).

AUTOR: Classic FM
OBJAVLJENO: 13.11.19 u 19:33
https://bit.ly/2KhiKc8
Šesnaesto stoljeće donijelo nam je čembalo, a devetnaesto stoljeće prvi Steinway glasovir. Sada nam je 2019. godina donijela prvi digitalni glasovir sastavljen od pametnih telefona. Vremena se mijenjaju.

Telefonska tvrtka OnePlus izradila je digitalni glasovir u potpunosti sastavljen od pametnih telefona. Tvrtka je i inače poznata po sličnim marketinškim potezima, a prvi glasovir otkrila je jučer u Londonu, piše Classic FM.

Inženjeri su spojili 17 uređaja OnePlus 7T Pro u kućište glasovira, a na svakom telefonu nalazi se po 5 tipki (tri bijele i dvije crne).

Cilj je bio pokazati zaslon od 90 Hz i brzi procesor, što je očito bilo presudno za stvaranje dobre tipkovnice.

Prolaznici u Londonu pokušali su svirati na ovom digitalnom glasoviru, a jedan od onih koji su se okušali bio je i pijanist Karim Kamar. Njegovu kratku izvedbu možete poslušati u našoj galeriji.

Digitalni glasovir se nakon Londona preselio u Pariz 12. studenog, a kasnije će ga premjestiti u Rothenburg (Njemačka) 14. studenog i Helsinki (Finska) 16. studenog.


Prevela: Ružica Ereš