The Age of AI: Nova edukativna serija o umjetnoj inteligenciji na YouTubeu

Serija je nastala kao ideja Roberta Downeya Jr. i Susan Downey, koji zajedno rade na produkciji. Realizirana je kroz suradnju s tvrtkama Network Entertainment, Sonar i YouTube Red. Svaka epizoda nastoji odgovoriti na pitanja o strojnom učenju i umjetnoj inteligenciji koja su nam se svima u nekom trenutku nametnula.

AUTOR: Interesting Engineering
OBJAVLJENO: 20.12.19 u 16:14
https://bit.ly/2PHVbfS
YouTubeova posve nova dokumentarna serija, The Age of AI, koju je priredio i vodio Robert Downey Jr. napokon će biti i besplatno dostupna. U osam epizoda, ova edukativna serija uranja u budućnost tehnologije i priču o potencijalu AI-a na najhumaniji način.

Budući da je umjetna inteligencija tako popularna tema, svatko od nas se u nekom trenutku našao pun nedoumica i pitanja. Ova emisija nastoji odgovoriti na ta pitanja u svakoj epizodi. Prvo se nastoje razbiti svi mitovi i definirati svi pojmovi vezani za strojno učenje i umjetnu inteligenciju. Emisija nudi uvid i u najnovija dostignuća u ovom polju, piše Interesting Engineering.

"Robert i ja dijelimo znatiželju o umjetnoj inteligenciji, složenoj i često razdornoj temi. Naš je cilj istražiti AI kroz objektiv objektivnosti i pristupačnosti, na temeljito hrabar, pametan i zabavan način. Oduševljeni smo što ćemo ovaj projekt oživjeti u suradnji s Network Entertainmentom, Sonarom i YouTube Red-om", rekla je Susan Downey, koproducentica projekta i supruga Roberta Downeya Jr.

U emisiji su gostovale i druge zvijezde poput Will.I.Ama i Tima Shawa.

Nasreću, Google je nedavno odlučio omogućiti besplatno gledanje ove emisije na YouTubeu, što znači da ne morate imati Premium račun da biste je mogli gledati. Jedina je razlika u tome što Premium korisnici već mogu pogledati sve dostupne epizode, dok će ostali morati čekati jer će svakog tjedna biti objavljena po jedna epizoda.

Prije dva dana tako su objavljene dvije epizode, koje možete besplatno pogledati ovdje.