Kako ukloniti svoj mrežni status na aplikaciji WhatsApp?

Treba imati na umu da, kada onemogućite svoj mrežni status, više ne možete vidjeti ni mrežni status drugih ljudi. Isto je i sa potvrdama čitanja.

AUTOR: Make Use Of
OBJAVLJENO: 05.02.20 u 22:01
https://bit.ly/2RZNX8c
Teško je sjetiti se vremena kada je svijet funkcionirao samo sa SMS-ovima. Usluge poput WhatsAppa, Messengera i Vibera učinile su razgovore s prijateljima i obitelji lakšim nego ikada prije.

Međutim, ta lakoća komunikacije ima svoju cijenu. Sada želimo znati kada je primatelj poruke "na mreži" i je li pročitao naše poruke.

Nažalost, svi smo barem jednom čuli ili sudjelovali u raspravi ili svađi oko toga je li neka poruka poslana, primljena ili pročitana. Ako želite vratiti malo privatnosti, u nastavku pročitajte kako skriti svoj status mreže na aplikaciji WhatsApp.

Gašenje vidljivosti mrežnog statusa na WhatsAppu je poprilično jednostavno, no postoji jedan kompromis o kojem će biti nešto više riječi kasnije.

Zasad, da biste skrili svoj mrežni status pratite sljedeće korake:

1. Otvorite WhatsApp
2. Pritisnite tri točkice u gornjem desnom kutu
3. Otvorite postavke
4. U postavkama pritisnite opciju Račun
5. Zatim pritisnite opciju Privatnost
6. U postavkama privatnosti pritisnite opciju Zadnje gledano
7. Kada vam iskoči prozorčić, odaberite opciju po želji

Koji je kompromis u pitanju? Kada onemogućite svoj mrežni status, više ne možete vidjeti ni mrežni status drugih ljudi. To sprječava ljude da prate aktivnost drugih korisnika, dok sami maskiraju svoj status.

Nažalost, ne postoji način da vidljivost svoje aktivnosti otvorite samo za pojedine korisnike.

Dok ste u izborniku Privatnost, vrijedi obratiti pažnju i na nekoliko drugih opcija koje su dostupne. Možete ograničiti vidljivost fotografije vašeg profila, statusa i opcije "O meni". Također možete podesiti opciju Potvrde čitanja, koja je jednako kao i mrežni status uzajamna – ukoliko je ugasite, ni vi nećete moći vidjeti kada je netko pročitao vaše poruke.


- Izvor: Make Use Of