Samsung predstavio nove pametne telefone Galaxy S linije i novi preklopni model Z Flip

Svi novi modeli, osim 4G verzije Galaxy S20 i modela Z Flip, podržavaju 5G mrežu, a imaju i poboljšane sustave kamera.

AUTOR: Engineering and Technology
OBJAVLJENO: 12.02.20 u 20:14
https://bit.ly/2uFKjYe
Samsung je predstavio svoje nove telefone S linije, kao i novi model preklopnog pametnog telefona (Z Flip) u San Franciscu. Svi telefoni podržavaju 5G mrežu (osim 4G varijante najjednostavnijeg S20 modela i modela Z Flip), a imaju i poboljšane sustave kamera, što bi se moglo svidjeti korisnicima društvenih mreža kojima je vrlo važno da njihovi mobiteli imaju jake kamere.

Model S20, koji je najmanji od svih uređaja, sa zaslonom veličine 6.2 inča, bit će dostupan i u 4G i u 5G varijanti. Ovaj model ima najosnovniji sustav kamera s tri stražnje kamere (ultra široki objektiv, širokokutni objektiv i teleobjektiv).

Model S20+ ima zaslon od 6.7 inča i četiri stražnje kamere, s dodatnim DepthVision objektivom.

Model S20 Ultra može se pohvaliti prednjom kamerom od 40 megapiksela, baterijom od 5.000 mAh i mogućnošću bežičnog punjenja. Ovaj model ima deblji modul kamere koji njegovoj širokokutnoj kameri daje duži objektiv i veći senzor.

Samsungova S linija nudi i značaju Single Take Mode koja korisnicima omogućuje istovremeno snimanje fotografija i videozapisa sa svih pojedinačnih kamera, nakon čega mogu odabrati najbolj fotografije ili kompozite generirane pomoću umjetne inteligencije. Ujedno je riječ i o jednim od prvih uređaja koji omogućuju snimanje videozapisa u 8K rezoluciji.

No, cijene su paprene. Model S20 koštat će £799 (1.855,92 KM) za 4G verziju, model S20+ koštat će £999 (2.320,48 KM), a S20 Ultra £1.199 (2.785,03 KM), a u prodaju izlaze od 13. ožujka, piše Engineering and Technology.

Samsung je predstavio i novu verziju neslavnog Galaxy Fold modela, koji je prošle godine povučen iz proizvodnje nakon što su se recenzenti žalili na kvarenje zaslona nakon samo par sati ili dana korištenja. Novi Galaxy Z Flip ima horizontalni, a ne vertikalni pregib i podsjeća na mobitele koji su se proizvodili početkom 2000-ih. Telefon se može u potpunosti otvoriti da izgleda kao standardni pametni telefon ili pak djelomično otvoriti i stajati uspravno kao laptopi. Pregib – Ahilova peta prošlogodišnjeg Galaxy Fold modela – je zaštićen sitnim vlaknima koja uklanjaju prašinu. Z Flip ima mali vanjski zaslon koji prikazuje obavijesti kada je telefon zaklopljen, i veći unutrašnji zaslon s ultratankim "sklopivim staklom". Iako je zaslon iste veličine kao i u modelu S20, nema istu kvalitetu slike.

Model Z Flip izlazi u prodaju krajem veljače po cijeni od najmanje £1.300 (3.019,64 KM), a bit će dostupan u crnoj, zlatnoj, ljubičastoj i srebrnoj verziji. Ovaj model nema 5G verziju. Direktni konkurent mu je Motorola Razr V4, napravljena po uzoru na poznati Motorola Razr model, a umjesto zaslona i tipkovnice ima jedan dugi sklopivi zaslon.