Kako aktivirati tamni način rada na Twitteru?

Ukoliko želite ručno postaviti izgled Twittera na računalu, otvorite izbornik Postavke i zaštita privatnosti, zatim odaberite postavku Prikaz i odaberite kakvu temu želite. Da biste aktivirali tamni način na vašem pametnom telefonu otvorite glavni izbornik, odaberite opciju Postavke i zaštita privatnosti, zatim dodirnite opciju Prikaz i zvuk. Tu možete odabrati željeni tamni način rada. Postoji i opcija automatske aktivacije u večernjim satima.

AUTOR: Tech Radar
OBJAVLJENO: 20.02.20 u 21:18
https://bit.ly/2VaXDP8
Ako noću "skrolate" na Twitteru, tamni način rada mogao bi vam biti koristan jer će smanjiti sjaj i olakšati vam gledanje u ekran.

Twitterov tamni način izgleda odlično, a za razliku od Facebooka, koji u nekim svojim apikacijama još uvijek nije omogućio tamni način rada, programeri na Twitteru brzo su shvatili njergove prednosti i bila je to jedna od prvih platformi društvenih medija koja je razvila optimizirano tamno sučelje.

Tamni način na Twitteru je vrlo jednostavno aktivirati, a u nastavku pročitajte kako.

Aktivacija tamnog načina rada na računalu

Twitterova web stranica koristi značajku preferirane boje, koja vašem pregledniku daje do znanja da postoji tamna verzija stranice. Većina modernih preglednika to detektira i zatim prikazuje verziju koja je komplementarna postavkama vašeg preglednika (svijetla ili tamna verzija).

No, ukoliko želite ručno postaviti izgled Twittera, otvorite izbornik Postavke i zaštita privatnosti, zatim odaberite postavku Prikaz i odaberite kakvu temu želite.

Također možete odabrati i boju za isticanje (plavu, žutu, ružičastu, ljubičastu ili zelenu).

Aktivacija tamnog načina rada na mobilnim uređajima

Twitter za Android i iOS uređaje ima dva tamna načina rada – Zatamnjeno (tamnoplava pozadina) i Sasvim tamno (crna pozadina, osmišljen primarno za uređaje s AMOLED ekranima). Da biste aktivirali tamni način otvorite glavni izbornik, odaberite opciju Postavke i zaštita privatnosti, zatim dodirnite opciju Prikaz i zvuk. Tu možete odabrati željeni tamni način rada. Postoji i opcija automatske aktivacije u večernjim satima.

Potpuno tamna verzija je već neko vrijeme dostupna korisnicima iOS-a, dok je korisnici Android aplikacije imaju tek odnedavno. Ukoliko je ne možete pronaći u izborniku, otvorite postavke telefona i uđite u postavku Aplikacije. Na popisu pronađite Twitter, pritisnite i odaberite opciju Prisilno zaustavljanje i zatim očistite podatke aplikacije. Nakon toga ponovno pokrenite Twitter i potražite opciju Sasvim tamno na već opisani način.

- Izvor: Tech Radar