Huawei radi na razvoju vlastite aplikacije za pretraživanje

Huaweijeva aplikacija za pretraživanje još uvijek nije sređena kao Googleova. No, korisnici mogu pretraživati web stranice, slike, videozapise, vijesti. Aplikacija navodno ima i prečac koji korisnicima omogućuje provjeru vremenske prognoze putem widgeta Huafeng-AccuWeather. Aplikacija sadrži i prečace za kalkulator i promjenu mjernih jedinica.

A4-Nieuws/Flickr
AUTOR: Hindustan Times
OBJAVLJENO: 01.03.20 u 18:02
https://bit.ly/2I9D3a5
U tehnološkom svijetu se mnogo toga promijenilo otkako su SAD postavile sankcije Huaweiju. Tvrtka je pokrenula vlastitu trgovinu aplikacijama, tzv. AppGallery, kako bi zamijenila Googleovu Play trgovinu koju radi sankcija više nije mogla koristiti. Pokrenula je i Huawei Mobilni Servic (HMS) kao zamjenu za Googleov Mobilni Servis (GMS). Sada se priča o tome da tvrtka radi na razvoju vlastitog preglednika kao zamjenu za Google pretraživanje.

Novi Huawei pametni telefoni isporučuju se bez namjenske aplikacije za pretraživanje. No, to bi se moglo uskoro promijeniti jer Huawei radi na vlastitoj aplikaciji za pretraživanje, izvještava Hindustan Times.

Ekipa iz XDA Developers uspjela je skinuti Huaweijevu aplikaciju za pretraživanje na uređaju Mate 30 Pro i otkrili su da Huaweijeva aplikacija za pretraživanje još uvijek nije sređena kao Googleova. No, korisnici mogu pretraživati web stranice, slike, videozapise, vijesti. Aplikacija navodno ima i prečac koji korisnicima omogućuje provjeru vremenske prognoze putem widgeta Huafeng-AccuWeather. Aplikacija sadrži i prečace za kalkulator i promjenu mjernih jedinica.

Pored toga, aplikacija ima postavke koje omogućuju korisnicima pregledavanje svoje povijesti pretraživanja, gdje imaju opcije isključenja praćenja povijesti pretraga, davanja povratnih informacija o funkcioniranju aplikacije, mijenjanja regije i jezika pretraživanja, i opciju sigurne pretrage. Aplikacija podržava i tamni način rada.

Izvještaj također kaže da Huweijevom aplikacijom za pretraživanje upravlja Aspiegel Limited, Huaweijeva podružnica u Irskoj koja se brine i o mobilnim softverskim uslugama tvrtke.

Huawei je nedavno objavio da je njegova AppGallery treća najveća trgovina aplikacijama nakon Googleove trgovine Play i Appleove AppStore. "Huawei AppGallery jedna je od tri najbolje trgovine aplikacijama na svijetu sa više od 600 milijuna korisnika Huawei uređaja u više od 170 zemalja/regija s bogatom ponudom globalnih i lokalnih aplikacija", stoji u priopćenju tvrtke.