SwiftKey, pametna Android tastatura zna šta želite pisati

Veliki broj "tema" (skinova), oko 800 emojia, podrška za gotovo sve jezike svijeta sa impozantnim fondom riječi, mogućnost podešavanja veličine tastature i tipki (slova), implementacija različitih fontova

AUTOR: A.B.Lade
OBJAVLJENO: 13.04.15 u 21:21
https://bit.ly/2XaKmn2
Android operativni sistem omogućava korisnicima odabir tastature prema vlastitim potrebama i afinitetima, a Googleova prodavnica (Play Store) ima veliku ponudu različitih softverskih rješenja za tastature, tako da će i najzahtjevniji korisnici pronaći onu koja im najviše odgovara.

Najbitnija osobina pamethih tastatura je "predviđanje" (prediction). SwiftKey koristi legendarni algoritam Fluency Engine koji ovu tastaturu čini superiornom u odnosu na konkurenciju. Ako provedete duže vremena koristeći ovu tastaturu, imat ćete osjećaj da unaprijed zna šta želite da napišete. SwiftKey pamti vaše rečenice i redoslijed riječi koje ste ranije koristili, pohranjuje ih u memoriju ili "oblak" (cloud), tako da je nekada dovoljno da ukucate početno slovo, a SwiftKey će vas riječ po riječ "dovesti" do kompletne rečenice.

Najveći konkurenti SwiftKeya su Swype tastatura, koja je uvela pisanje "povlačenjem" prsta preko displeja i Googleova defaultna (stock) tastatura, čiji najveći aduti su brzina i novi "Material design".

Novije verzije SwiftKey softverske tastature implementirale su sve pozitivne trendove koje nudi konkurencija, a pažljivim osluškivanjem reakcija korisnika svakim updateom uvode novine i poboljšavaju performanse, koje prave sve veću razliku između SwiftKeya i ostalih na tržištu.

Veliki broj "tema" (skinova), oko 800 emojia, podrška za gotovo sve jezike svijeta sa impozantnim fondom riječi, mogućnost podešavanja veličine tastature i tipki (slova), implementacija različitih fontova, su mogućnosti na koje ne možete ostati ravnodušni. 

Osim SwiftKeya koji je na Play Storeu besplatan za downloadpostoje i kustomizirane verzije developerske zajednice sa XDA koje nude veliki broj besplatnih tema (primjenite način instalacije opisan u ranijem tekstu).

Predlažemo da isključite automatsko predviđanje teksta (prediction). Uđite u SwiftKey Settings/Advanced, kliknite na "Spacebar completion mod" i odaberite "Always insert space".

Uživajte u SwiftKey tastaturi.