Ljubitelji košarke u Tuzli, ako želite gledati prvoligaške utakmice i sljedeće godine, kupite sezonske karte

Košarka se vratila u grad! Grad soli košarku voli! Parole imamo, idu nam od ruke, a i jezik nam je bogat i lijep, kako god ga ko zvao. Ipak, kada su u pitanju djela, kao da nam ponestane koncentracije.

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 12.12.13 u 20:38
OSVJEŽENO: 12.12.13 u 20:38
https://bit.ly/333Mykl
Lako doživljavamo uspjeh svojih sportaša, lijepo se veselimo i dugo nam traje, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, ali ne razumijemo baš najbolje kako se voli svoj klub.

Svi znamo, javna je tajna koju nam zakonodavni organi nikad ne pojasniše, kako je propala KK Sloboda-Dita. Njen dugogodišnji sponzor Dita je doživila sličnu sudbinu. Sličnu, ako ne identičnu sudbinu je doživio ili proživljava cjelokupan timski sport u gradu Tuzli, što je u biti neizbježan slijed događaja i sudbina svakog sportskog kluba kojem nedostaje profesionalno upravljanje, precizno planiranje i naravno podrška ljubitelja sporta, bez koje nema vrhunskih rezultata.

Tuzlaci nisu uspjeli zaustaviti prodor lopovluka i javašluka u svoje sportske klubove, ali su takve klubove i njihove uprave sumnjivih sposobnosti, sumnjivijih namjera i poražavajučih rezultata kaznili totalnom ignorancijom. Nažalost, ignorancija publike najviše štete nanese prvo sportu i sportašima, a potom i samoj publici, koja živi život bez sportskih događaja.

Naporima prije svega Općine Tuzla i vrijednih sportskih radnika uključenih u projekat povratka tuzlanske košarke u najviši rang takmičenja, došli smo u situaciju da nam se i sreća osmjehne ...

Prvo je na trenersko mjesto OKK Sloboda došla legenda evropske košarke Damir Mulaomerović, što je kod svakog, i ljubitelja i poznavatelja košarke u gradu rasplamsalo maštu, a potom je KK Brotnjo iz Čitluka odustao od takmičenja, što nam je kao finalisti drugoligaškog play-offa donijelo pozivnicu da budemo dvanaesti član Lige 12.

Kompletna scenografija za renesansu košarke, kao sporta broj 1 u gradu je spremna, još su nedostajale dvije stvari; da klub kompletira ekipu sa skromnim sredstvima kojima raspolaže i da Tuzlaci dodju u Mejdan na utakmicu.

Sve se poklopilo, svojom srčanom i atraktivnom igrom, i neočekivano dobrim rezultatima OKK Sloboda je opravdala poziv u Ligu 12, a oko 4.000 Tuzlaka redovno dolazi u Mejdan i stvara veličanstvenu atmosferu, jedinstvenu u BiH.

Ekipa koju dolazite bodriti je, nemojte zaboraviti, sastavljena sa minimalnim budžetom i sa planom da tek izbori ulazak u Ligu 12.

Uz Damira Mulaomerovića oni su postali prvoligaški igrači koji sa drugoligaškim primanjima redom pobjeđuju favorite i nakon osam kola od prvog mjesta Lige 12 ih dijeli samo jedan bod.

I najljepše u cijeloj priči, "Damirovi Gladijatori" igraju pred hiljadama gledalaca čije navijanje im daje snagu za pobjede.
 
A to vjerujte nije obična stvar, 4.000 ulaznica većina klubova iz Lige 12 ne proda u cijeloj sezoni.

Tih 4.000 navijača je armija ljubitelja košarke koja od Mejdana može napraviti košarkaško „Zmajevo gnijezdo“; hram košarke u kojem će najbolja košarkaška publika u Bosni i Hercegovini nositi našu reprezentaciju do veilikih pobjeda.

Prije nego se mašta otme kontroli bolje da skratimo priču i pojednostavimo situaciju, dragi Tuzlaci, ako želite gledati prvoligašku košarku u svom gradu i biti dio nevjerovatne atmosfere u Mejdanu, koncentrirajte se i prošetajte do prostorija kluba u centru grada i kupite sezonsku kartu za 2013/2014. godinu.

OKK Sloboda  je svim ljubiteljima košarke već maksimalno izašla u susret sa cijenama karata.

Karte za svaku domaću utakmicu možete kupiti na platou SKC Mejdan prije početka utakmice po cijeni od 2 KM.

Cijena sezonske karte je 20 KM, a ako imate želju i mogućnost da voljenom klubu pomognete malo više, možete kupiti godišnju kartu za prijatelje kluba od 50 KM, od kojih je 20 KM cijena godišnje karte, a 30 KM je finansijska pomoć za OKK Sloboda, koja garantira i posebno mjesto na tribinama u Mejdanu.

Za više informacija pozovite broj telefona (035) 258 109.