TK: "Budi junak svoje zajednice" - poziv za mlade aktiviste

Fondacije tuzlanske zajednice poziva mlade: "Budite junaci svoje zajednice, predložite ideju i aplicirajte"

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 16.09.14 u 15:35
OSVJEŽENO: 16.09.14 u 15:35
https://bit.ly/2Xp3MJV
Omladinska banka Fondacije tuzlanske zajednice poziva mlade: "Budite junaci svoje zajednice, predložite ideju i aplicirajte"

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru svog programa Omladinske banke raspisala je poziv za projektne ideje svim  zainteresovanim mladima, a koji su članovi omladinskih organizacija ili neformalnih grupa mladih iz Tuzle, Srebrenika, Kalesije, Živinica ili Lukavca.

Fondacija će finansijski podržati projektne ideje mladih u iznosu od 1.000 do 2.000 KM. Ova podrška se realizira u okviru kampanje pod nazivom ''Budi junak svoje zajednice''.

Kampanja je simbolično započela 12. augusta na Međunarodni dan mladih, sa idejom da se koristeći sve raspoložive resurse promoviše sistem vrijednosti u kojem su istinski junaci zajednice oni mladi koji svakodnevno uče, istražuju i razvijaju svoje vještine i kompetencije. 

Istovremeno, Fondacija želi pokazati da u našoj zajednici postoje biznisi i individualci koji pokazuju svoje filantropske osjećaje i pomažu razvoju svoje lokalne zajednice finansirajući i podržavajući mlade. O samoj podršci projektima mladih, kao i do sada, upravo odlučuju mladi, odnosno članovi odbora Omladinske banke Fondacije tuzlanske zajednice, kaže Emir Bašić, menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice.

Odobreni projekti biće u najvećoj mjeri finansijski podržani od strane Fondacije, a pokretači akcije očekuju i podršku lokalnih biznisa i filantropa.

Poziv je otvoren do 26. Septembra 2014. godine, a podržat će se inovativni projekti koji direktno unapređuju uslove življenja mladih u opštinama Tuzle, Srebrenika, Kalesije, Živinica i Lukavca uz uslov da i aplikanti pronađu 20 prijatelja koji će podržati njihov projekat sa po 10 KM.

Inovativnom kampanjom i pristupom nastoji se uz finansijsku podršku mladim, unaprijediti život mladih u zajednici uz uključivanje što većeg broja aktivista, volontera i lokalnih donatora.

Ovdje možete pronaći sve detalje o pozivu na učešće, potrebnim dokumentim, te načinu apliciranja za učešće u akciji "Budi junak svoje zajednice".