Dita, video: 3de - povratak otpisanog šampiona

Pogledajte i podijelite na svojim facebook profilima prvi kratki video o nastanku 3de deterdženta, našeg omiljenog Dita proizvoda i simbola bosanskog radničkog prkosa

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 18.06.15 u 12:18
https://bit.ly/2Jo3ysy
Od prvog dana kada je objavljeno da će proizvodnja u "Diti" biti ponovno pokrenuta građanski aktivisti iz Tuzle su sa prijateljima aktivistima iz svih gradova Bosne i Hercegovine izveli pravu partizansku akciju na društvenim mrežama i uspjeli "zatresti" internet.

Akcija je privukla ogromnu pažnju javnosti, a time i najvećih medija u BiH, što je rezultiralo brzim odgovorom trgovačkih lanaca koji su u cijeloj priči prepoznali bespalatnu, a milione vrijednu, medijsku kampanju i brzom reakcijom i konkretnim potezima radnicima Dite pružili neophodnu pomoć za nastavak proizvodnje i plasman proizvoda u markete.

Divni ljudi širom BiH su pokrenuli su samoinicijativno nastavili praviti mini akcije kako bi širili glas i od prijatelja na društvenim mrežama dobili podršku za radnike Dite i spas fabrike iz ruku privatizacijske mafije.

Za to vrijeme aktivisti iz Tuzle, svjesni trenutno malih proizvodnih kapaciteta fabrike a 10 puta veće potražnje tržišta, osmislili su kampanju "SelfieSaDitom", kako bi omogućili stanovnicima, do kojih Dita proizvodi neće stići još danima, za početak Tuzle i Sarajeva, da učestvuju u najvećoj i najiskrenijoj građanskoj akciji podrške radnicima Dite, te su odlučili napraviti dvije reklamne statue 3de deterdženta za posuđe visine dva metra, koje će biti postavljene na najprometnijim lokacijama, o kojima ćemo vas naknadno obavijestiti.

Svi prolaznici moći će praviti selfie pored statue, potom slati fotografije u inbox OVDJE i tako uzeti učešće u nagradnoj igri.

Ali lajkovi nisu dovoljni, lajkovi nikoga neće hraniti, niti će neku fabriku spasiti od zatvaranja..

Grupa aktivista iz Tuzle koja je od samog početka u kontaktu sa radnicima "Dite" danas vam predstavlja dio svojih aktivnosti.

Pogledajte i podijelite na svojim facebook profilima prvi kratki video o nastanku 3de deterdženta, našeg omiljenog Dita proizvoda i simbola bosanskog radničkog prkosa